Farmville i knæ: Nu er firmaet mindre værd end sin bygning

Kendt spilfirma er kommet i store problemer - kan ikke leve af tidligere succeser som Farmville og Draw Something

Farmville var tidligere en stor 'kasse-ko' for Zynga, men i dag går det markant dårligere for det amerikanske spilfirma. (PR-foto)
Farmville var tidligere en stor 'kasse-ko' for Zynga, men i dag går det markant dårligere for det amerikanske spilfirma. (PR-foto)

Du har måske spillet Farmville engang på Facebook. Og når du åbnede spillet op, har du nok bemærket den ikoniske hvide hundeskikkelse på en rød baggrund med firmaets navn stående ved siden af: Zynga.

Den gigantiske mobil- og Facebook-udvikler er bagmanden til gigantsuccesser som Farmville og Draw Something, men på det seneste er det for alvor gået ned ad bakke for firmaet, skriver Gamereactor.dk.

Se også: Så mange har ombyttet farlige Apple-stik i Danmark

Bygning sat til salg
Faktisk er det gået så meget ned ad bakke, at firmaet nu er mindre værd end deres egen kontorbygning i San Fransisco.

Firmaet købte bygningen, som er på lidt over 62.000 kvadratmeter, i Silicon Valleys Design-distrikt i 2012 for 228 millioner dollars.

Efter at have været igennem en hård periode med røde tal på bundlinjen satte Zynga bygningen til salg i februar, og indtil nu har dens værdi været hemmelig.

LÆS OGSÅ: Tidspunkt for Xbox E3-konference afsløret

Ansatte forlader firmaet
Flere kilder har fortalt bloggen Halting Problem, at bygningen er blevet vurderet til 540 millioner dollars, og i dag har Zynga en markedsværdi på 2 milliarder dolalrs.

Dog har firmaet en reserve på cirka 1,5 milliarder dollars i rede penge, så derfor anslår analytikere firmaets egentlige værdi til omkring 500 millioner dollars, altså mindre end deres eget kontor er værd.

Zynga har siden Farmvilles succes kæmpet for at forblive relevant på markedet, og ifølge Halting Problem har mange ansatte forladt firmaet med kasser fyldt med personlige ejendele i løbet af de sidste par dage.

Er Zyngas dage virkelig talte?

LÆS OGSÅ: Nintendo og Vans laver skokollektion

3 kommentarer
Vis kommentarer