Godt nyt til gamers: Elder Scrolls Online dropper månedligt gebyr

Skaberne bag det populære MMORPG dropper 17. marts deres næsten hundrede kroner dyre månedlige gebyr

Elder Scrolls Online-spillere kan glæde sig til at slippe for en månedlig regning på næsten hundrede kroner. (Foto: PR)
Elder Scrolls Online-spillere kan glæde sig til at slippe for en månedlig regning på næsten hundrede kroner. (Foto: PR)

Siden Elder Scrolls Online udkom i april sidste år, har brugerne været tvunget til at betale et månedligt gebyr på næsten hundrede kroner for at boltre sig i det enorme univers, Tamriel, som Elder Scrolls-serien er bygget op omkring.

Men nu har spilmagerne fra Bethesda valgt at ændre strategi. Den 17. marts udgiver de nemlig en ny version, 'The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited', som vil være ganske gratis, når man vel og mærke har anskaffet sig selve spillet. Det skriver det amerikanske magasin Wired.

Epson har lavet en laserprojekter til den ultimative hjemmebio. (Foto: PR) Elektronik Laserprojektor til den vildeste hjemmebio

Hvis man allerede er tilmeldt spillet vil det automatisk opdatere til den nye version.  Brugere kan også vælge at fortsætte med at betale et endnu ikke fastlagt månedligt gebyr, og dermed få adgang til eksklusivt bonusmateriale og unikke våben i spillet.

Går i konkurenternes fodspor
Bethesda har tilsyneladende valgt at følge udviklingen i resten af spilmarkedet. De har nemlig valgt, at de i fremtiden skal tjene deres penge på at give deres brugere mulighed for at købe sig til diverse eksklusive bonuser og ting i spillet, i stedet for at opkræve et månedligt gebyr.

– Vi ved, at Elder Scrolls fans gerne vil have flere muligheder, når det kommer til, hvordan de spilller, og hvordan de betaler, og det er det, vi vil give dem med den her update, fortæller game director, Matt Firor, til Wired.

Mobil Mobilafhængig? Nu kan man komme på afvænning
Spil som 'League of Legends' har vist, at online computerspil i udgangspunktet sagtens kan være ganske gratis, og samtidig tjene styrtende med penge på andre måder, eksempelvis gennem salg af eksklusive skins – altså en karakters eller et våbens udseende i spillet.

Kommer til Xbox One og PS4
En god nyhed kommer sjældent alene, og det gør den heller ikke i dette tilfælde. Udover et opgør med den månedlige betaling, annoncerer Bethesda nemlig også en dato for lanceringen af konsolversionen af 'Tamriel Unlimited'.

 

Konsolspillere verden over kan dermed glæde sig til den 9. juni 2015, hvor den nye version vil være tilgængelig på PS4 og Xbox One til cirka 455 kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer