Monsterjæger er årets spilhit

Computerspillerne har stemt: 'The Witcher 3' er årets bedste spil på tværs af kategorier

'The Witcher 3' er kåret til årets computerspil ved Danish Game Awards 2016'. (PR foto)
'The Witcher 3' er kåret til årets computerspil ved Danish Game Awards 2016'. (PR foto)

Monsterjagt er åbenbart særdeles populært blandt danske computerspillere.

Det må man konkludere, efter at en afstemning blandt landets mange computerspillere resulterede i, at spillet "The Witcher 3" løb med titlen som årets bedste spil på tværs af alle genrer, da branchen torsdag aften uddelte priser til årets bedste spil.

Spillet snuppede mere end 25 procent af alle stemmerne, der er afgivet via spilkanalerne Gamereactor.dk og pixel.tv, og henviste dermed andre storsællerter som "Fallout 4", "Fifa 16" og "Call of Duty: Black Ops III" til de sekundære placeringer.

I "The Witcher 3", der også har undertitlen "Wild Hunt", er man endnu engang monsterjægeren Geralt, som frit kan jage i et gigantisk middelalderligt eventyrlandskab.

Spillet er baseret på en romanserie af den polske forfatter Andrzej Sapowski, og ifølge skaberne af spillet tager det godt 100 timer at komme igennem det gigantiske spilområde.

Ud over at kåre årets bedste spil, blev der også kåret vindere i en række undergenrer ved prisuddelingen, der blev holdt hos Microsoft i Lyngby.

I kategorien Årets RPG, der dækker over rollespilsgenren, blev "The Witcher 3" til gengæld slået af "Fallout 4", som titlen til trods er femte omgang i Fallout-serien.

Spillet foregår i Boston 200 år efter en atomkrig, og her går det så i store træk ud på at klare sig i den postapokalyptiske virkelighed.

Noget mere jordnært er fodboldspillet "Fifa 16". Spillene i Fifa-serien vinder stort set altid sportskategorien, når der skal uddeles spilpriser. Og i år, hvor nyheden i spillet især har været, at der nu også er kvindehold med, var altså ingen undtagelse.

Lidt overraskende vandt "Fifa 16" dog kun med få procents afstand til spillet "Rocket League", hvor man kan dyrke en lidt mere ualmindelige sportsgren, nemlig en slags science fiction-agtig bilfodbold.

13 kommentarer
Vis kommentarer