Nintendo Switch: Her er de første spil

Ny konsol er ikke låst til en særlig region - derfor kan alle spil også bruges i Danmark

Han er naturligvis med i det nye spilunivers i form af spillet Super Mario Odyssey. Grafik: Nintendo
Han er naturligvis med i det nye spilunivers i form af spillet Super Mario Odyssey. Grafik: Nintendo

Fredag morgen lancerede Nintendo officielt sin nye spilkonsol Switch.

Konsolen har været kendt i længere tid, men der er nu sat dato på første salgsdag: 3. marts.

Se også: Dato lagt fast: Nu kommer ny spilkonsol til Danmark

Og Danmark kommer med i den globale udrulning af Switch, der modsat tidligere spilkonsoller og anden elektronisk gear IKKE er låst til en bestemt region.


Se hele pressemødet her. Video: YouTube

Mange spil på vej
Det har positive konsekvenser for danske spilfans, der vil kunne købe og spille alle spil, der laves til Switch, uanset hvor i verden de kommer fra.

Den officielle Nintendo-side i Danmark offentliggjorte fredag formiddag nedenstående liste over spil, der snart kommer til konsollen.

Danske priser på både konsol, ekstra udstyr og spillene er p.t. ukendte.

OVERBLIK: Nintendo er mere end 100 år gammelt

Elektronikvirksomheden Nintendo har netop lanceret sin næste spilkonsol, Switch.

Her er nogle udpluk fra det japanske selskabs mere end 100-årige historie.

- Nintendo har sit udspring i 1889, hvor grundlæggeren Fusajiro Yamauchi begynder at producere spillekort i Kyoto.

- I 1977 forsøger virksomheden sig med tv-spil i stil med dem, som amerikanske Atari også producerede.

- Året efter går Nintendo ind i markedet for såkaldte arkademaskiner, der er opstillet på grillbarer og i spillehaller. Spillet Donkey Kong bliver det første store gennembrud.

- I 1983 lanceres Nintendo Entertainment System, en spilkonsol til hjemmebrug med udskiftelige spilkassetter. Super Mario Brothers-spillet er med til at sikre succesen.

- 1989 lanceres den håndholdte Gameboy, så man nu kan tage sine spil med sig.

- I 2006 kommer spilkonsollen Nintendo Wii på markedet. Den særlige nyskabende bevægesensor sikrer et salg på 100 millioner på verdensplan. Opfølgeren Wii U flopper til gengæld stort i 2012.

- Seneste succes fra Nintendo er Pokemon Go-appen, der i sommeren 2017 får folk over hele verden ud på gader og stræder for at fange virtuelle monstre med deres mobiltelefon.

Kilde: AFP

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Forbered dig på det største Zelda-eventyr nogensinde. Begiv dig ud i en enorm, åben verden, som det vil tage dig uendelig mange timer at udforske fuldkomment. Spillet er kompatibelt med Wolf Link amiibo, Link (Rider) amiibo, Link (Archer amiibo) og Guardian (amiibo). Ud over standardversionen udkommer en Limited Edition, som indeholder spillet, The Legend of Zelda: Breath of the Wild Sound Selection CD og en 'Master Sword of Resurrection figure'.

Udkommer 3. marts.

 

1-2-Switch

Dette er det første Nintendo-spil, som kan spilles helt uden brug for at kigge på en skærm. I stedet skal du se din modspiller i øjnene. Du kan fx udfordre dine venner i revolverdueller eller forsøge at kopiere hinandens dansebevægelser. Dette er et kreativt, innovativt spil, der er det perfekte partyspil.

Udkommer 3. marts.

ARMS

Her udøver du en ny kampsport, hvor du bokser med meget fleksible teleskoparme. Armene gør spillet til et miks af boksning og skydning. Det gælder om at ramme plet samt at være lidt finurlig. I takt med at du spiller dette med dine venner, vil du opdage, at ARMS har en dybde, du ikke kunne gennemskue fra start! Spil det online eller lokalt.

Udkommer: Til foråret.

Mario Kart 8 Deluxe

Spil den ultimative version af Mario Kart 8, hvor og når som helst! Op til otte venner kan spille sammen lokalt. Siden Wii U-versionen er der kommet flere figurer til som Inkling Boy og Inkling Girl fra Splatoon samt King Boo, Dry Bones og Bowser Jr. Desuden er spillet forbedret og opdateret på flere områder. Mario Kart 8 Deluxe kan spilles i 1080p.

Udkommer: 28. april.

Splatoon 2

Opfølgeren til bestselleren Splatoon kommer til Nintendo Switch. Se frem til helt nye baner, våben og flere flotte outfits. Spil med enten Nintendo Switch Pro Controller (sælges separat) eller Joy-Con. Splatoon 2 kan spilles både lokalt og online. Spillet understøtter desuden stemmechat, hvis du bruger den nye applikation til smartphones og tablets.

Udkommer: Til sommer.

 

Super Mario Odyssey

Dette bliver det første helt åbne spil, hvor Mario kan udforske sin verden fuldt ud siden Super Mario 64 og Super Mario Sunshine. Her hopper Mario ud af Mushroom Kingdom og tager på eventyr nye, mystiske steder. Marios kasket får desuden en vigtig funktion i Super Mario Odyssey.

Udkommer: I slutningen af 2017.

 

Tip om Tech? Mail til tech@eb.dk

4 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere