Anmeldelse: Lego Marvel Super Heroes

Der var en, der var to, der var tre, der var fir' på heltetuuuuur

Legos nyeste computerspil handler om superhelte. (Screenshot: Eurogamer.dk)
Legos nyeste computerspil handler om superhelte. (Screenshot: Eurogamer.dk)

Antal stjerner:

Magneto bruger statuen af Frihedsgudinden til at sprede terror. Juggernaut raserer X-Mens hovedkvarter. Captain America bruger sit ikoniske skjold til at smadre AIM-agenter i en hemmelig base under New York.

Det er ikke kedeligt, når Dr. Doom samler Jordens mest frygtindgydende skurke, og Nick Fury til gengæld rekrutterer de mægtigste helte. Oven i hatten nærmer gode, gamle Galactus sig vores på blå planet, og der er lagt op til verdenshistoriens største kamp, der afgør alle vores skæbner.

Læs også: Marinesoldater danser tango med rumvæsen

Eller rettere - alle vores LEGO-klodsers fremtid. For historien foregår hverken i tegneserier eller i en Hollywood-blockbuster. LEGO's seneste licens er blevet lavet om til spil i stil med de mange tidligere LEGO-spil såsom LEGO The Lord of the Rings: The Video Game.

Spillet lever virkelig op til sin titel og byder på intet mindre end 150 forskellige Marvel personligheder lige fra de oplagte som Captain America og Wolverine over obskure som Union Jack og A-Bomb til ærkeskurke som Carnage og Dr. Doom. De kan alle låses op gennem spillet - enten via hovedhistorien eller via New York, som fungerer som et åbent område med tonsvis af mini-missioner, løb og gåder.

Læs også: Top 5: sjoveste Pokemon figurer

Spillet byder i hovedtræk på samme suppe, som alle andre LEGO-spil er kogt over, men sjældent har det fungeret så godt. Sammenligner du for eksempel med Indiana Jones-spillet, er der meget mere variation, fordi stort set alle karakterer har interessante superkræfter, som du skal bruge for at løse opgaverne.

Basalt set går spillet således igen ud på, at du skal smadre en masse LEGO-objekter og -fjender og bruge de små grå celler til at løse opgaver. Visse opgaver kræver specielle karakterer - for eksempel skal du bruge Hulk eller The Thing til at trække i store håndtag, Spider-Man kan skyde spind op til kontakter, mens Mr. Fantastic kan kravle igennem gitre.

Specielt senere i spillet møder du karakterer, hvor udviklerne har fået rigtig meget ud af materialet fra Marvel. Ice-Man er min personlige favorit, fordi hans evner spiller så godt sammen med det grundlæggende koncept i LEGO-spillene.

Læs også: De 10 fedeste fly i computerspil

Du kan for eksempel bruge Ice-Man til at bygge broer og trapper, hvis bare der er vand i nærheden, du kan få ham til at fryse fjender ind i isblokke, eller du kan få ham til at slukke ild, der blokerer dele af banen.

I spillet ankommer Silver Surfer til jorden, men bliver skudt ned, og hans surfbræt bliver omdannet til kosmiske LEGO-klodser, som Dr. Doom og Loke forsøger at få fat i. I grupper af to til fire superhelte må du forsøge at skaffe dem tilbage.

Det hele er lidt sløvt i begyndelsen, men midtvejs i historien begynder det at blive interessant og orignalt. For eksempel overtager Magneto kontrollen med den kæmpemæssige statue af Frihedsgudinden, som så med sine store fødder og hænder slår ned på banen, hvor du bevæger dig.

Læs også: Spilkultur får mand til at trække revolver

Sværhedsgraden er som altid behersket, så børn også kan være med, men takket være det afvekslende Marvel-univers er der også noget at komme efter for ældre gamere.

Humoren veksler mellem noget, børn vil kunne grine af og interessante referencer og sidebemærkninger, som voksne kan nyde. For eksempel er der en mini-mission på SHIELD-helicarrier, hvor du skal dræbe slanger - en klar reference til filmen Snakes on a Plane, hvor Samuel L. Jackson havde hovedrollen. Selvsamme Samuel L. Jackson, som også spiller Nick Fury i Marvel-filmene.

Spillet lægger som forgængerne også op til, at du genspiller banerne. Mange gåder og hemmelige områder kan kun låses op med bestemte typer helte og skurke.

Du kan også redde selveste Stan Lee på alle baner - men det kan typisk kun lade sig gøre, når du genspiller med andre helte end i hovedhistorien. Hvis du redder Stan Lee ud af alle farer, får du i øvrigt adgang til at styre ham og Hulk-udgaven Excelsior Hulk.

Læs resten af anmeldelsen her

0 kommentarer
Vis kommentarer