Anmeldelse: Assassin's Creed IV: Black Flag - Freedom Cry

Det startede som en udvidelsespakke, men historien om Adéwalé kommer også i en selvstændig udgave

Adéwalé forsøger at befri slaver rundt om i Caribien. (Foto: Ubisoft)
Adéwalé forsøger at befri slaver rundt om i Caribien. (Foto: Ubisoft)

Assassin's Creed IV: Black Flag - Freedom Cry
PC, PlayStation 3, PlayStation 4

Man kan sige meget om ekstramateriale til store spiludgivelser, men det er en ikke uvæsentlig indtægt for udgiveren. Hvem vil trods alt ikke gerne have mere, hvis man har haft en god oplevelse med den primære udgivelse.

Det er så desværre ikke altid, at man bliver forløst tilfredsstillende for ekstraudgiften.

Det gør man dog et godt stykke af vejen med 'Freedom Cry', der er DLC til 'Assassin's Creed IV: Black Flag' og udkom som sådan tilbage i december. I denne uge udkom det dog også som selvstændig titel til PlayStation 3 og PlayStation 4, mens PC-spillerne får fornøjelsen 25. februar.

Det betyder, at nye spillere af Assassin's Creed-serien kan begynde her, og det er slet ikke det værste sted. Som selvstændigt spil er der således både en god historie, eventyr og action.

Kortere historie
Desværre ikke med helt så omfattende en historie, som den spillerne præsenteres for i hovedudgivelsen 'Assassin's Creed IV: Black Flag', så står man og vakler mellem de to, så tipper vægtskålen til hovedudgivelsen. Er man så blevet fanget ind af pirater, lejemord, skattejagt og caribisk eventyr, så kan 'Freedom Cry' føjes til samlingen efterfølgende.

Og samlet set er der tale om en fin tillægshistorie med med den tidligere slave Adéwalé, der i 'Black Flag' var næstkommanderende under Edward Kenway på skibet Jackdaw, i hovedrollen. Freedom Cry er sat til at foregå 15 år senere, og Adéwalé er nu selv kaptajn.

Se også: Så godt er Assassins Creed IV til PS4

Nøjagtigt som i 'Black Flag' handler det om at klare missioner, mens man ellers bevæger sig rundt i Det Caribiske Hav. For Adéwalé handler det om at befri slaver, hvadenten det er på plantager eller på slaveskibe. Begge dele sikrer, at man faktisk føler at der noget nyt at komme efter, selvom omgivelser og gameplay er som i 'Black Flag'.

Det er således en ny udfordring at skulle befri slaver, der risikerer at blive dræbt af deres vagter, eller undgå at dræbe slaverne ombord på det skib, som man er i gang med at bombardere det i en kamp til søs. Disse to hovedopgaver kombineres med en række af de muligheder, der også kendes fra 'Black Flag'.

Adéwalé trækker op
Samlet set en fin pakke. Ikke mindst på grund af Adéwalé. Han har mere personlighed end Edward Kenways, og hans baggrund mere interessant. Et absolut spændende bekendtskab, der godt kunne have fortjent nogle større rammer at folde sig ud i end tilfældet er her.

Han er dog i sig selv ikke nok til at trække 'Freedom Cry' op på samme niveau som 'Black Flag'. Man sidder med en fornemmelse af, at det er en lightversion af den mere omfattende hovedudgivelse. En absolut spilleværdig tillægsudgivelse, men ikke nok til at førstegangskøbere skal springe 'Black Flag' over og gå direkte til 'Freedom Cry'.

Hvis 'Black Flag' var den meget velsmagende hovedret, så er 'Freedom Cry' en appellerende dessert, hvor man så på forhånd må gøre op med sig selv om man stadig er sulten ...

Spillet er testet på PlayStation 4

1 af 2 Nøjagtigt som i 'Black Flag' får man lov til at prøve kræfter med naturens rasen i Det Caribiske Hav. (Foto: Ubisoft)
2 af 2 Adéwalé forsøger at befri slaver rundt om i Caribien. (Foto: Ubisoft)
0 kommentarer
Vis kommentarer