Newtons grønne grise

Anmeldelse af Bad Piggies: Det lever i den grad op til forgængeren Angry Birds

De små grønne grise er god og vanedannende underholdning for både børn og voksne. (PR-foto)
De små grønne grise er god og vanedannende underholdning for både børn og voksne. (PR-foto)

Bad Piggies Platform: PC, Mac, Android, iPhone Antal spillere: 1 Alder: 3+

6

Bad Piggies er Rovios forsøg på at gøre megasuccessen efter Angry Birds kunsten efter. Spillet er lige så omvendt pyramideformet som Angry Birds, forstået på den måde, at det er let at komme ind i, svært at mestre, og fuldstændigt umuligt at lade være med at blive ved at spille.

Læs også: Flot iOs-spil når ikke at blive færdigt

Det handler om, at du skal bygge en vogn, så din gris kommer sikkert ned til sit skattekort. Vejen til skattekortet er ned af bakker, op af bakker, over huller og forhindringer, og den vogn, man bygger, skal kunne holde til det hele. Tyngdekraften er, næst efter grisen, hovedpersonen i spillet. Udfordringerne bliver større og større, og den vogn, man skal bygge, mere og mere kompleks.

Når man ser børn spille det, får man som voksen samme følelse, som når man ser dem lege med Lego. Både voksne og børn finder udfordring, når vogne med dusinvis af dele pludselig skal samles, og en kompliceret rute, der går op af bakker og ned af dale, nogle gange op i luften, skal planlægges, så vognen, med den frække gris indeni, klarer det til mål.

Læs også: Carmageddon er ude på App Store

Det er sund leg og ingeniørkunst for begyndere at bygge vogne, der kan klare alle strabadserne og bringe den lille grønne gris sikkert i mål.

Rovio fortjener at få succes med dette spil. Det er en anelse klogere end Angry Birds, og det mener vi på en god måde - men fuldstændig lige så genialt.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen