Er Counterstrike på konsol noget værd?

Kun grafikken får Counter-Strike: Global Offensive til at adskille sig fra tidligere udgivelser

For den utrænede gamer er alt ved det gamle. Men en række ændringer i Counter Strike: Global Offensive deler vandene.
For den utrænede gamer er alt ved det gamle. Men en række ændringer i Counter Strike: Global Offensive deler vandene.

Counter-Strike: Global Offensive Platform: PC, Xbox 360, PS3 Antal spillere: kun multiplayer, 64 Alder: 17+

3
6
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Med mere end 27 millioner solgte eksemplarer på verdensplan tager Counter-Strike-serien plads blandt spilmediets absolutte mastodonter. Det populære skydespil, der debuterede som en modifikation af Half-Life tilbage i 1999 og siden har set gentagne kommercielle udgivelser, nyder især opmærksomhed fra det kompetitive e-sports-miljø, hvor der årligt spilles om mange millioner kroner i store turneringer, der transmitteres og live-kommenteres over hele kloden.

I skrivende stund er de to primære Counter-Strike-udgivelser, Counter-Strike 1.6 (2003) og Counter-Strike: Source (2004) hhv. det andet- og tredjemest spillede spil på Valves Steam-distributionstjeneste, hvilket slår en tyk streg under seriens fortsatte popularitet og relevans i en branche, der ellers synes mættet af førstepersonsskydespil.

Se gameplay-video fra Counterstrike: Global Offensive her

I lyset af ovenstående er det selvsagt ingen smal sag, når et nyt Counter-Strike rammer markedet, og i særdeleshed ikke når en sådan udgivelse omfavner konsollerne også, der ellers traditionelt har set sig snydt for kampene mellem terrorister og anti-terrorister. Global Offensive er undertitlen på den dugfriske Counter-Strike-udgivelse, der i skrivende stund er at finde på både Xbox Live Arcade, PlayStation Network (dog endnu ikke i Europa) og Steam og har til mål at skyde gang i en ny Counter-Strike-æra.

Læs også: Sådan har banerne ændret sig gennem tiden

Ved første øjekast kan det dog være svært at spotte forskellene fra denne og tidligere Counter-Strike-udgivelser, undtaget den omfattende grafiske overhaling. Global Offensive er på størstedelen af sine spilmekaniske områder lig forgængerne, hvorfor der stadig er tale om samme hårdtprøvede spilkoncept. Terrorister og politi udkæmper gentagne ildkampe i velkendte arenaer, så som office, italy, nuke, inferno og de to dust-brødre, og des bedre, holdene klarer sig, des flere penge får de til køb af mere potent udstyr til efterfølgende runder. Et hold vinder ved enten at fuldføre sit holdmål, f.eks. at plante bomben eller befri gidslerne, eller ved at eliminere hele modstanderholdet.

Se den cinematiske trailer her

For den utrænede Counter-Strike spiller, ja, så er alt tilsyneladende ved det gamle, og gik man til Global Offensive med en anden indstilling, ville man da også blive svært skuffet og i øvrigt have misforstået spillets plads i diskursen for førstepersonsskydespil. Når det er sagt, har Valve, der akkurat som med Source-udgivelsen fra 2004 står bag denne Counter-Strike-fortolkning, alligevel tilladt sig at smøre tandhjulene på det klassiske koncept og introducerer således en række ændringer, der utvivlsomt vil dele vandene.

Læs resten af anmeldelsen af Counterstrike her

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen