Dragende rollespil er skidesvært

'Dragon Age: Origins' tilføjer ikke meget nyt til genren, men vinder på sit kæmpe univers

Alt i alt er 'Dragon Age: Origins' en helstøbt oplevelse, der drager, provokerer og fascinerer.
Alt i alt er 'Dragon Age: Origins' en helstøbt oplevelse, der drager, provokerer og fascinerer.

DRAGON AGE: ORIGINS Platform: PS3 (anmeldt), Xbox 360, PC Spillere: 1 Aldersmærkning: 18+ Bedst: Dialogen + stemningen i det tilsyneladende endeløse univers, spillet opbygger Værst: Kampsituationerne + styringen

Din mor præsenterer dig for en pige, som har et godt øje til dig, og pigen spørger, om I snart skal lave noget hyggeligt sammen. Svarer du?

A: Nej, du er herregrim, fuck af.
B: Nej, for jeg knalder med mænd.
C: Knalder du på første date?
D: Ih ja, skønjomfru, det ville være mig en udsøgt ære at eskortere dig på en hyggelig aften i byen.

Man kan sige meget om dialogen i Dragon Age: Origins, men kedelig er den ikke. Ovennævnte eksempel er ikke et mundret citat, men det er heller ikke langt fra.

Som helt (eller heltinde) i det flotte og enorme rollespil, betyder dialogen med spillets mange karakterer næsten lige så meget som det, du udretter på slagmarken.

Sådan var det også i tidligere udgivelser som 'Baldurs Gate'- og 'Neverwinther Nights'-serierne, men denne gang har den også lige fået en tand på humor-knappen. Og det klæder spil-oplevelsen.

Desuden er der gået dating.dk i den, så det er muligt at lægge an på gud og hver mand - og somme tider få bonus, så du kan ruske en skønjomfru eller andet godtfolk rundt i høet.

Kompliceret univers
Plottet i spillet er svært at remse op, for det ændrer sig efter hvilken race og klasse, du vælger at spille som, samt hvordan du opfører dig undervejs.

Verdenen har fået navnet Ferelden, og den trues i bedste Tolkien-stil af de onde Darkspawns, der skal bekæmpes af en alliance af elvere, dværge og mennesker, der går under navnet Grey Wardens.

Mob en elver
Som så ofte før kan du spille som både menneske, elver og dværg, men også denne del af oplevelsen har fået et velkomment twist, idet der er en del racisme forbundet med dit valg.

Hvis man vælger at spille som elver, må man lægge ryg til grundløst had og nedgørelse fra mennesker og dværge, og dette indspark af social samvittighed virker ikke plat eller som en løftet pegefinger, men er derimod med til at gøre verdenen mere realistisk og nuanceret.

Retarderet intelligens
Kæden knækker lidt, efterhånden som kampene mod The Darkspawns bliver sværere og sværere.

Man kæmper som sædvanligt i parties, men ak, den kunstige intelligens hos ens væbnere er beskæmmende retarderet. Det blir hurtigt frustrerende at se dem gå i kødet på alle andre end den fjende, du har bedt dem nakke, og ofte medfører det, at man dør og må starte kampen forfra.

I det hele taget bærer PS3-udgaven præg af, at spillet er tænkt til PC, og styringen er ikke særlig intuitiv. Men alt i alt fremstår 'Dragon Age: Origins' dog som en helstøbt oplevelse, der drager, provokerer og fascinerer.

1 af 4 'Dragon Age: Origins'
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 Alt i alt er 'Dragon Age: Origins' en helstøbt oplevelse, der drager, provokerer og fascinerer.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere