'DJ Hero': Lad festen begynde

'DJ Hero' giver et kæmpe boost til dit ego, byder på den fedeste controller nogensinde og sikrer, at festen fortsætter til den lyse morgen

Daft Punk er et af højdepunkterne i 'DJ Hero', der dog stadig er gennemsyret af en del ældre rock.
Daft Punk er et af højdepunkterne i 'DJ Hero', der dog stadig er gennemsyret af en del ældre rock.

'DJ HERO' Platform: Xbox 360 (anmeldt), PS3, Wii Spillere: 1-2 Aldersmærkning: 12+ Godt: Fantastisk controller som skaber indlevelse, de eksklusive mixes (på trods af gentagelser og den ældre rock) Skidt: For mange numre går for meget igen og får numrene til at minde om hinanden Se alle numrene her

De færreste kan samle en guitar op og give et nummer, men de fleste kan vel finde ud af at lægge en plade på. Derfor er ’DJ Hero’ så nemt at leve sig ind, så vanedannende og så fandens sjovt.

De fleste har drømt om lige at vende et par plader til festen, så det rent faktisk skaber lidt respekt. Det kan gøres nu – og endda uden at festen går i stå, som ofte er tilfældet med andre musikspil. Med ’DJ Hero’ fortsætter herlighederne uforstyrret, selv om en eller to personer stiller sig op og spiller – og det endda til den lyse morgen.

OK, i starten trækker du nok lige gardinerne for, fordi du føler dig en anelse latterlig, men når først basisbevægelserne sidder der, kan White Sensation godt pakke sammen.

Velkendt opbygning
Opbygningen i ’DJ Hero’ er den samme som i mere kendte musikspil som ’Guitar Hero’ og ’Rock Band’. En masse prikker i grøn, rød og blå kører ned over skærmen. Du skal forsøge at ramme de selv samme farver på den medfølgende pladespiller, der må betegnes som den ultimativt sejeste controller til et spil nogensinde. På den kan du også scratche, crossfade og sample. Og de forskellige bevægelser passer godt til rytmen.

Det hele er selvfølgelig noget nemmere at kaste sig ud sammenlignet med en rigtig dj-karriere, men jeg vover den påstand, at sværhedsgraden i nogle af sangene i ’DJ Hero’ kræver mindst lige så meget fingerspidsfornemmelse som i virkeligheden.

Stadig gammel rock
Hvad musikken angår er der dog for meget ’Shout’ med Tears for Fears. Det virker som om at udviklerne bag ’Hero’-franchiset har svært ved at slippe den ældre rock, som også gennemsyrer ’Guitar Hero’-serien. Ikke engang David Guetta er der blevet plads til – den franske DJ er officiel ambassadør for ’DJ Hero’ og står bag et af sommerens største hit, ’Sexy Bitch.’ Sangen kan selvfølgelig downloades til spillet mod betaling. Det er sgu for fesent.

Men det ændrer ikke ved, at ’DJ Hero’ byder på et unikt soundtrack med 93 mixes lavet til lejligheden, god underholdning, et boost til dit ego og en banebrydende controller, der lige trækker spillet op på en femmer. Lad festen begynde.

1 af 5 'DJ Hero'
2 af 5 Gameplayet minder om det, du kender fra andre musikspil.
3 af 5 I DJ vs. DJ kan I scratche mod hinanden. Det kræver dog en ekstra pladespiller.
4 af 5 Den ultimativt sejeste controller nogensinde.
5 af 5 Daft Punk er et af højdepunkterne i 'DJ Hero', der dog stadig er gennemsyret af en del ældre rock.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere