'PES 2010' er årets fodboldspil

Hvor er 'PES' bare pisse godt, og 2010-udgaven af 'Pro Evolution Soccer' er historiens stærkeste fodboldspiludgivelse

Ekstra Bladets anmelder kårer 'Pro Evolution 2010' til historiens stærkeste fodboldspiludgivelse. Er du enig? Skriv din kommentar under artiklen.
Ekstra Bladets anmelder kårer 'Pro Evolution 2010' til historiens stærkeste fodboldspiludgivelse. Er du enig? Skriv din kommentar under artiklen.

'PRO EVOLUTION 2010' Platform: Xbox 360 (anmeldt), PS3, PS2, Wii, PSP, PC Spillere: 1-4 Aldersmærkning: 3+

Det er efterhånden umuligt at opstøve en ordentlig grønsvær i kongeriget Danmark. Landets fodboldbaner er stenhårde og blottet for græs de fleste steder, men så er det herligt, at Konami har smidt 'Pro Evolution Soccer 2010' på gaden.

For spillet byder på så meget realisme, og mere end noget andet fodboldspil, at det er lige før man foretrækker spillet frem for den ægte vare.

Belønnes for tålmodighed
I 'PES' har det således altid været en dyd, at man ikke bare kan trykke på en gøglerknap, der gør din fiktive Messi i stand til at afdrible en syv-otte mand, for så med største selvfølgelighed at smide læderet i krydset. På det punkt er 2010-udgaven ingen undtagelse.

Du bliver stadig belønnet for tålmodigt opspil, hvor det ofte kan betale sig lige at lægge bolden tilbage til backen, før du tager et af dine notorisk farlige ryk i dybden. 'PES' kan derfor til tider også være frustrerende, men det er en positiv frustration, da det er så meget mere tilfredsstillende, når du endelig får nettet til at blafre.

Nørdventeri
Realismen kan også ses i spillets grafik, som har fået et meget pænt løft. Spillerne ligner simpelthen i sådan en grad, at når 'kameraet' ruller over spillerne og Champions League-temaet afspilles, er det helt umuligt for selv den mest hårdhudede fodboldfan ikke at opleve en galopperende gåsehud.

PES er dog ikke en udgivelse uden skønhedspletter. Vanen tro mangler der adskillige licenser. Bundesligaen spejder man blandt andet forgæves efter, og fornøjelsen ved at spille med for eksempel Chelsea i en dragt, der ligner noget Berri designede en gang i starten af halvfemserne, er til at overse.

Kvalificeret løft
Så der må man enten selv i gang med den helt store redigering, eller pænt vente på, at en eller anden tilfældig nørd gør arbejdet for en, så man kan downloade de 'rigtige' dragter og de manglende hold.

Alt i alt kan det dog ikke pille ved, at glæden ved at tvære sin kammerat i 'PES' har fået et kvalificeret løft opad!

1 af 3 'Pro Evolution Soccer 2010'
2 af 3 Spillerne i 'PES 2010' ligner virkeligheden så meget, at det giver gåsehud.
3 af 3 Ekstra Bladets anmelder kårer 'Pro Evolution 2010' til historiens stærkeste fodboldspiludgivelse. Er du enig? Skriv din kommentar under artiklen.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere