Enhjørninger går amok til firserhits

Vi anmelder efterfølgeren til det måske skøreste iPhone-spil indtil nu

Robot Unicorn Attack 2 er et orgie af overdådig skønhed. (Foto: Eurogamer.dk)
Robot Unicorn Attack 2 er et orgie af overdådig skønhed. (Foto: Eurogamer.dk)

Platform: iPhone, iPad Mærkning: 9+

Forestil dig, at du er en enhjørning. Du er hurtigere end vinden selv, og du kan springe fra sted til sted med en elegance, der gør ballerinaer syge af misundelse. Din manke og din hale er regnbuer, der lyser stærkere end solen selv, og dit horn knejser stolt mod dets evige mål: op, op og atter op mod himmelhvælvet.

Som et berømt meme siger: Du skal altid være dig selv. Undtagen, hvis du kan være en enhjørning. Så skal du nemlig altid være en enhjørning. Til det er der kun én ting at tilføje: Ja, du skal altid være en enhjørning, hvis du kan. Men hvis du får muligheden for at være en angribende robotenhjørning ...

Se også: GTA møder sin ligemand i Watch_Dogs

Robot Unicorn Attack fra Adult Swim Games var på mange måder et af de første spil i den nye indie-bølge, selv om det egentlig mest af alt bare prøvede at være et spil om en enhjørning, der sked regnbuer og forsøgte at løbe så langt, som den kunne nå, akkompagneret af de utroligt smukke toner af 2009-versionen af Erasures 'Always'.

Spillet var egentlig bare en form for homage til, eller parodi af, den populære endless runner Canabalt, som udkom året inden.

Farvelade af fantalastiskhed
Der var bare et eller andet over det. Det simple, solide gameplay, hvori du fik tre forsøg (eller 'ønsker', som spillet i kitchet stil kalder det) til at komme længst muligt, uden at støde ind i noget eller falde ned fra de platforme, du hoppede rundt på, holdt bestemt vand, men det var humoren, der virkelig holdt spilleren fanget i en magisk farvelade af fantalastiskhed.

Den dag i dag er jeg stadig nødt til at tale som en lallende idiot for at fange spillets ånd, men det er jo derfor, konceptet holder.

Se også: Dansker forsøger en World of WarCraft Iron Man-udfordring

Jeg havde dog aldrig forventet en toer. Og slet ikke en, hvor jeg kunne pimpe min robotenhjørning og tage på endnu mere hullahejsalejsa-tryllerylleristiske udsvævelser i selve regnbuens hemmeligste fantasi. At spille Robot Unicorn Attack 2 på sin iPhone er som at drømme om en ny slags flødeskum, der smager venligere end Canadas sjæl.

Det er som at flyve højere end det højeste bjerg, for så at finde ud af, at at der er intet højere end menneskelighedens kærlighed. Det er som at springe ud fra et fly og lande uskadt i et smil af kattekillinger og hundehvalpe.

Efter at have læst alt dette tror du måske, at undertegnede er blevet vanvittig. Det er okay, peace and love. Det hele vil med garanti ikke falde i alles smag, men prøv det. Du har - bogstavelig talt - intet at tabe, og hvis du i dit inderste er med på Team Unicorn, skal dette spil nok få det frem i dig.

Computerspil er trods alt til for at underholde, for at transportere os til andre verdener og for at få os til at være ting, vi ellers aldrig kunne være. Til det er der jo bare at spørge: Hvorfor så ikke være en angribende robotenhjørning?

Læs hele anmeldelsen HER

0 kommentarer
Vis kommentarer