Sherlock Holmes sidder fast i døren

Vi anmelder det nye spil fra Baker Street og det går lidt trægt, ja, faktisk sidder vi fast

Sherlock Holmes og hans hjælper Watson bliver en halvkedelig omgang i længden. (Screenshot)
Sherlock Holmes og hans hjælper Watson bliver en halvkedelig omgang i længden. (Screenshot)

The testament of Sherlock Platform: PC, PS3, Xbox 360 Alder: 15+ Antal spillere: 1

3
-
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Det seneste udspil i Sherlock Holmes-serien er rullet ud, og denne gang er det Sherlock Holmes selv, der er mistænkt i en fornem fortælling om mord, bedrageri og landets sikkerhed. Den store detektiv og hans assistent, John Watson, pakker atter tasken og drager af sted med lup og pibe for at komme til bunds i sagen.

Læs også: Friskfyragtig englænder snakker Sherlock'sk

The Testament of Sherlock spilles som, hvad der efterhånden må betegnes som et vaskeægte detektivspil. Rundt omkring ved gerningssteder og forskellige områder i London og omegn popper der små lysende lupper og hænder frem på skærmen, hvis detektivduoen er i nærheden af noget vigtigt. Størstedelen af spillet foregår med næsen dybt begravet i fodspor, hårtotter og afbrændte sedler, og det er en funktion, som fungerer langt det meste af tiden, og som baner vejen for, at det seneste Sherlock Holmes-eventyr kunne blive mindeværdigt. Udover den elementære jagt efter spor på gerningsstederne er der også blevet gjort plads til en sjat puzzles samt muligheden for også at spille som Watson og blodhunden Toby, hvilket er en fin om end ligegyldig tilføjelse til pakken.

Læs også: Se lidt mere Sherlock Holmes her

Der er dog en hel masse ting, som bestemt ikke taler til mesterdetektivens fordel. Til at starte med er der langt fra nok assistance til makkerparret, hvis de nu skulle gå hen og sidde fast ved et gerningssted - hvilket de desværre gør tre eller fire gange for tit, grundet en række spor, som kræver utroligt specifikke betingelser for at blive aktiveret, og et kluntet inventory-system, der mere fungerer som hindring end hjælp. Det skal selvfølgelig ikke være alt for simpelt og lettilgængeligt - men efter at have stået i Kensington Garden i næsten to timer på jagt efter det sidste spor, som giver adgang til at komme videre, ville det have været rart med en smule hjælp i form af en vaks bemærkning fra den ene eller anden halvdel af det berømte makkerpar. Internettet, som jo faktisk ikke engang var opfundet dengang, måtte til sidst skamfuldt tages i brug for ikke at falde på halen af ren frustration. Der mangler bare en hel del hjælp fra spillets side, lige fra puzzles til analysen af sporene, der er blevet indsamlet fra gerningsstederne. Hvis gåderne og puslespillene skulle gå hen og virke umulige, er der dog muligheden for bare at springe dem over. Frustrationen bliver ikke mindre af, at spillets soundtrack kun lige akkurat strækker sig til tre sange, som alt for hurtigt placerer sig på rygraden, mens man vandrer rådvildt omkring for at fiske spor frem.

Læs også: Billeder af ekstrem fed gladiator

London anno 1898 er fyldt med atmosfære, og selvom melodierne er en smule ensformige, er det et passende soundtrack for opklaringen af sagerne. Rent visuelt er der dog ikke så meget at hente, selvom spillet ikke lægger sig helt bagest i feltet. Et par af personmodellerne, navnlig Watson og Holmes, er ganske flotte, mens omgivelserne ikke tager sig slemt ud set langt væk fra. Tæt på er det dog en anden sag - billedsiden er præget af nogle umådeligt mudrede teksturer, og Londons øvrige borgere bærer næsten alle sammen på et udvisket, udetaljeret og dødt ansigtsudtryk. Hver eneste område i spillet er komplet statisk, og ikke engang et sprødt efterårsblad blæser rundt i Londons gader. Usynlige mure er blevet sat op i alle gader og stræder, og blokerer for enhver, der har tænkt sig at bevæge rundt, hvor det ikke er tilladt. Det er selvfølgelig i orden at strømline oplevelsen og vise hvor målet er, men det kunne bestemt være væsentligt mere elegant. Detektivmakkerparrets bevægelser er begrænset til at gå, småløbe og en sjælden gang at bukke sig ned efter et spor eller anden rekvisit. Skulle der være anledning til andet end det helt elementære, bliver det, knapt så elegant, undgået med et hurtigt og klodset fade to black. The Testament of Sherlock Holmes bærer på den tekniske side i det hele taget præg af al for meget sjusk. Kun det absolut vigtigste er blevet finpudset, og det virker som om, at gærdet har været for lavt for udvikleren til at modstå fristelsen. Både Watson og Holmes har en tendens til at sidde fast i diverse døråbninger - ofte i op til tyve sekunder - og dialogen bliver skamløst genbrugt igen og igen, både fra hovedpersonernes, men også fra statisternes side.

Læs også: Masser af mænd og damer i tights

Sherlock Holmes' seneste eventyr er et af de længere og bevæger sig op på de 11-12 timer, fraregnet et par timer med komplet uvidenhed og ingen hjælp at finde. Som fortællingen skrider frem, bliver der refereret en smule for meget til tidligere spil, og dem, som ikke før har stiftet bekendtskab med duoens eventyr, vil være vidne til en ret så betydningsfuld person, som gør en pludselig og uforudsigelig entré i sidste halvdel af spillet. Et kort resumé af handlingen indtil videre ville have gjort underværker.

Kan man se stort på The Testament of Sherlock Holmes' fejl og mangler på den tekniske side, er der noget at gå efter her. Fortællingen i sig selv er værd at se nærmere på, og hvis en detektiv ligger og rumler i maven, er det måske et smut forbi Baker Street 221B værd. Hvis ikke, er der ikke meget at komme efter. Spillet er præget af mangel på sans for detalje og gement sjusk fra start til slut. Dét og noget alt for frustrerende detektivarbejde og en middelmådig grafisk side er med til at bane vejen for en solid placering i glemmebogen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen