'Borderlands' på grænsen til glimrende

Kan en First-Person Shooter med rollespilselementer være fed underholdning? Svaret er (næsten) ja

Den stilistiske tegneseriegrafik ses tydeligt i 'Borderlands', som fortjener en plads på din ønskeliste til jul.
Den stilistiske tegneseriegrafik ses tydeligt i 'Borderlands', som fortjener en plads på din ønskeliste til jul.

BORDERLANDS Platform: PS3 (anmeldt), Xbox 360, PC Spillere: 1-4 Aldersmærkning: 18+ Godt: Utallige våben, timevis af underholdning Dårligt: Ensformige missioner, kedelig historie

Verden er endnu en gang gået i hundene. De mennesker, der er tilbage i det golde landskab, udgøres af en kæmpe flok morderiske røvhuller, lidt modstandsfolk og så selvfølgelig dig. Og din opgave er ikke overraskende at udrydde de onde ved at løse en serie af missioner.

Så let kan ’Borderlands’ opsummeres. På overfladen er det en First-Person Shooter med en stilistisk tegneseriegrafik. Men spillet trækker faktisk et par (døde) kaniner op af ammunitionstasken, for udviklerne har åbenbart haft ’Fallout 3’ i riffelsigtet. Der indgår nemlig en hel del rollespilselementer, hvilket er med til at give ’Borderlands’ lidt kant.

Undgå selvmordsmissioner
Din spilkarakter – du kan i starten vælge mellem fire typer, jeg valgte en snigskytte – stiger i levels, efterhånden som du gennemfører missioner og skyder fjender. Jo mere du stiger i graderne, desto flere opgaver kan du give dig i kast med.

Det er nemlig rent selvmord at forsøge at gennemføre en level 15-mission, hvis du selv kun er level 13. Lyder det indviklet? Det er det ikke. Og en 'World of Warcraft'-jomfru som undertegnede havde ingen problemer med at forstå og værdsætte spillets opbygning.

Hyggelig overraskelse
Missionerne bliver desværre en smule ensformige i længden – dræb dit og find dat var åbenbart mottoet, da spiludviklerne skulle få ideer til opgaverne. Samtidig er der vist en historie, som dog aldrig rigtigt fangede min opmærksomhed.

Nej, jeg var optaget af de utallige og fantastiske våben, glæden over at pløkke knoppen af et intetanende fjols og den konstante trang til at lige stige en level højere, så jeg kunne give mig i kast med nogle af de lidt sværere missioner.

Kombineret med muligheden for at spille sammen med en ven gør det ’Borderlands’ til en hyggelig lille overraskelse, som faktisk fortjener en plads på din ønskeliste til jul.

1 af 3 'Borderlands'
2 af 3 Udgiveren 2K Games påstår, at der findes 'flere hundredetusinde våben' i 'Borderlands.' Vi nåede ikke igennem dem alle, men der var mange.
3 af 3 Den stilistiske tegneseriegrafik ses tydeligt i 'Borderlands', som fortjener en plads på din ønskeliste til jul.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere