Anmeldelse: Så godt er Diablo 3

Et spil Fanden har skabt?

Hvad byder man en uventet dødsengel? (foto fra eurogamer.dk)
Hvad byder man en uventet dødsengel? (foto fra eurogamer.dk)

Diablo III: Reaper of Souls
PC, PlayStation 3, Xbox 360, Mac

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Alt efter hvor kynisk man er, kan de fleste spil reduceres til: 'klik på ting, for at se tal stige'. Den eneste forskel ligger i hvor meget, der skal klikkes. Diablo hører absolut til i den tunge ende af skalaen, hvis vi tæller antal af nødvendige klik. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvor sjovt det så er, at sidde og klikke løs. Og netop sjov er et centralt begreb i forhold til Reaper of Souls, den første udvidelse til Diablo 3.

Se video – gameplay af Diablo 3 Reaper of Souls

Diablo 3 er med 15 millioner solgte eksemplarer en gedigen succes, men alligevel har meget af snakken om spillet efter udgivelsen været domineret af skuffelse og manglen på sjov. Særligt har auktionshuset, hvor man kunne købe og sælge våben og udstyr for rigtige penge, været under beskydning. En ting var, at det helt konkret gav Diablo 3 det berygtede 'pay to win' stempel. En anden ting var, at frekvensen og kvaliteten af det udstyr man fandt, var justeret i forhold til økonomien i en global butik, hvor spillets bedste udstyr altid kun var et par klik væk.

Med Diablo 2 havde Blizzard det problem at våben og rustninger blev solgt illegalt gennem f.eks eBay. Det løste de i Diablo 3 med auktionshuset inspireret af World of Warcraft, men det viste sig, at spillerne ikke var særligt begejstrede for løsningen.

Læs også: Analyse af slagmarken i Heroes of the Storm fra Blizzard

Udgivelsen af Reaper of Souls falder sammen med en stor patch til Diablo 3, som blandt andet lukkede auktionshuset helt og indførte det nye Loot 2.0 system. Kort sagt betyder det, at man vil opleve at finde opgraderinger til sit udstyr langt oftere, og særligt udstyr der matcher den klasse man spiller. Denne forandring er gratis og obligatorisk for alle, men i praksis er det svært at adskille oplevelsen fra Reaper of Souls.

Det man køber med udvidelsen er først og fremmest et nyt, femte kapitel i denne tredie historie om Diablo. Der er en ny karakterklasse at spille, 'The Crusader', som minder meget om en typisk paladin. Level-grænsen er hævet fra 60 til 70, hvilket selvfølgelig er afspejlet i nyt udstyr og nye egenskaber til alle klasser. Og endelig har spillet en helt ny spiltype, der hedder 'Adventure Mode'. Mere om den senere.

Læs også: Fire midtbanetalenter du bør købe i din FIFA 14 karriere

Som traditionel udvidelse er der ikke meget at hente i Reaper of Souls. Det femte kapitel i historien - Act V - handler om at ærkeenglen Malthael har taget den sorte sjælesten, som er fængsel for Diablos essens, netop som Tyrael ellers er ved at gemme den væk for evigt. Som 'The Nephalem' er det selvfølgelig din rolle at finde Malthael og overtale ham til at levere sjælestenen tilbage. Det kommer nok ikke som en overraskelse, at forhandlingerne ender med en episk slåskamp. Faktisk er der ikke så mange forhandlinger, for Diablo handler jo om at slå monstre ihjel, og ikke så meget andet. Kapitel fem kan overstås på et par timer, og tilføjer ikke noget særligt til historien. Men historien i Diablo er i forvejen ikke særlig dyb eller uforudsigelig, så i den sammenhæng leverer kapitel fem som forventet.

Læs hele anmeldelsen her

0 kommentarer
Vis kommentarer