Stilleleg på første klasse

B&O’s første støjreducerende hovedtelefoner er luksus fra inderst til yderst

BeoPlay H8 er trådløse hovedtelefoner med aktiv støjreduktion. De er en fornøjelse at bruge, men du betaler også godt for det. (Foto: Lyd & Billede)
BeoPlay H8 er trådløse hovedtelefoner med aktiv støjreduktion. De er en fornøjelse at bruge, men du betaler også godt for det. (Foto: Lyd & Billede)

BeoPlay H8 er Bang & Olufsen-koncernens første forsøg med aktiv støjreduktion i hovedtelefoner – og så er de endda trådløse.

Hovedtelefonerne er et studie i diskret luksusdesign: Ørekopper og hovedbøjle i børstet aluminium, okselæder på hovedbøjlen og blødt lammeskindslæder på ørekopperne. De fås i to farver, som har fået navnene Argilla Bright og Gray Hazel, men de kunne lige så godt have heddet Caffe Latte og Nougat.

Betjening uden knapper
Det indbyggede batteri oplades ved hjælp af et Micro USB-kabel, og vil du spare på strømmen eller bruge H8 om bord på et fly, kan du tilslutte det medfølgende mini-jack kabel.

Betjeningen sker med fingerbevægelser på højre ørekop. Der er ingen synlige knapper, men hele overfladen er touch-følsom.

Læs også: Gadedreng i city-dress

Lydmæssigt har H8 en forholdsvis neutral lyd, der hælder mod det varme. Bassen er solid. Ikke overvældende som i et sæt klub-hovedtelefoner (den er trods alt møntet på et pænt og veletableret publikum). Men der er bund nok til at det rocker.

Meget effektiv støjreduktion
H8 har en meget effektiv støjreduktion. Den udfører sin opgave til perfektion ved at give ro i støjende omgivelser, hvor musiklytning ville være umuligt.

Men en del af åbenheden går tabt, især i mellemtonen, når du slår støjreduktionen til. Lydbilledet bliver i det hele taget mindre og virker noget indelukket.

Impulsgengivelsen i bassen lider også under behandlingen. Begge dele er hørt bedre på f.eks. Bose QC20i, som til gengæld ikke har samme bærekomfort eller tyngde i bassen.

Alligevel er Bang & Olufsen BeoPlay H8 lækre hovedtelefoner med den ypperste teknologi, B&O kan diske op med.

Læs også: Støjfri på rejsen

Resultatet er blevet ægte premium-hovedtelefoner, som det er en fornøjelse at sætte på hovedet – og at blive set med.

Det er også nogle meget dyre hovedtelefoner. Til hi-fi-lytning bør du slå den meget effektive støjdæmpning fra og leve med, at en stor del af prisen går til andre formål.

Rejser du ofte med fly, vil du til gengæld elske den ro, som H8 kan levere. Og sammenlignet med prisen på flybilletter (i hvert fald langdistance) er H8 et ret billigt tilbehør.

Læs testen i sin helhed her.

1 af 3 (Foto: Lyd & Billede)
2 af 3 (Foto: Lyd & Billede)
3 af 3 BeoPlay H8 er trådløse hovedtelefoner med aktiv støjreduktion. De er en fornøjelse at bruge, men du betaler også godt for det. (Foto: Lyd & Billede)
8 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere