Teasede Sony lige en ny topmodel?

Japanerne slører smartphone på Twitter og skriver kryptisk tekst

Her er billedet som formentlig teaser Sony's næste smartphone. (Foto: PR)
Her er billedet som formentlig teaser Sony's næste smartphone. (Foto: PR)

Sony Mobile skifter topmodeller lige så ofte, som vi andre skifter underbukser. Altså en gang hvert halve år.

Og det er ret så ofte i en mobilverden, hvor alle konkurrenterne nøjes med at lancere nye flagskibs-produkter én gang om året.

Det er ikke længe siden, at Sony Mobile lancerede Xperia Z4 i Japan (som dog fik navnet Xperia Z3+ på vores breddegrader – læs testen her), men nu skulle Xperia Z5 allerede være på trapperne.

Læs også: Onkyo-lyd i høj opløsning på IFA

I hvert fald teasede Sony Mobile i England i går på deres Twitter-konto ret så kraftigt, at noget nyt er på vej.

- Get ready for a smartphone with greater focus. All will become clear on 02.09.2015, skrev, Sony Xperia GB (@sonyxperiagb) på Twitter 24. august.

Uskarp billede
Med tweetet fulgte et uskarpt billede af en smartphone (se topbilledet over artiklen), der tager et billede af Brandenburger Tor i Berlin.

Læs også: Computerskærm oplader mobilen trådløst

Og netop den 2. september, onsdag i næste uge, holder Sony sit store pressemøde på IFA-messen i Berlin.

Ifølge 9to5google.com kan vi regne med at se både en Xperia Z5- og en Xperia Z5 Compact-model på det kommende pressemøde.

Specifikationerne kan vi endnu kun gisne om, men Inquirer vover pelsen og spår, at Z5 vil komme med Qualcomms endnu ikke lancerede Snapdragon 820 processor, som firmaet fremviste første gang på Mobile World Congress i marts måned. Der er tale om en 64-bit CPU med 4 GB RAM.

Ligner forgængerne
Designmæssigt skal Z5 angiveligt ligne forgængerne. Dog gættes der på, at den kommende Sony-topmodel får fingeraftryksscanner, som nu er en integreret del af Android med den nyeste Marshmallow-version.

Fingeraftrykslæseren skulle dog komme til at sidde på siden, hvis vi skal tro et lækket billede fra @vizileaks(herover). Samme Twitter-bruger har desuden lækket et billede, som angiveligt viser, at den kommende Xperia Z5 får USB-C opladning.

Strømmen skulle blive leveret af et heftigt 4500 mAh-batteri, mens kameraet (der jo bliver fremhævet i Sony Mobiles egen teaser) får 4K-video og HDR baseret på en 21 eller 30 MP IMX230 CMOS.

2 kommentarer
Vis kommentarer