24 timer med Amazon Prime Video: Det virker ikke

Billedkvaliteten er tvivlsom, og downloadet materiale har fransk tale lagt på

Hvad gør vi nu? Vores svar til Amazon - få tjenesten til at virke. Foto: Danny Lawson/PA via AP
Hvad gør vi nu? Vores svar til Amazon - få tjenesten til at virke. Foto: Danny Lawson/PA via AP

Amazon PrimeVideo: Begrænset udvalg af streamede og downloadede film- og tv-serier. Vigtigste lokkemiddel er bilserien The Grand Tour og en lav pris på 22 kroner om måneden de første seks måneder - herefter 45 kroner pr. måned

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

SENESTE 23.12: I denne uge opdaterede Amazon Prime Video deres app - og det hjalp! Nu virker både download og senest også streaming, som det burde have gjort ved lanceringen - hurra!

SENESTE: Fredag morgen virkede download endelig med originalt sprog på iOS-enheder. Der er stadig problemer med pixeleret streaming.

Opgaven med at få Amazon Prime Video ud i 200 lande og territorier har tilsyneladende været en for stor mundfuld for det amerikanske firma.

Her 24 timer efter videotjenesten blev lanceret i Danmark, er det nemlig fortsat ikke lykkedes Ekstra Bladet at få systemet til at fungere efter hensigten på flere Apple-enheder.

Se også: Nu får Netflix kamp i Danmark: Amazon har åbnet billig filmtjeneste

Downloader med fransk tale
Der er p.t. to store problemer - det første er, at billedkvaliteten under streaming er tvivlsom.

Vi oplever, at der går lang tid, før signalet går fra meget pixeleret til nogenlunde ok kvalitet. Og problemet løser sig hverken ved at bruge programmets indstillinger til at streame i højeste kvalitet, skifte mellem forskellige Wi-Fi-routere eller gå over på 4G.

Billedkvaliteten er derimod fin, hvis man downloader indholdet. Men her opstår et nyt og værre problem: det downloadede indhold har en fransk speaker, der simultant oversætter til fransk. Det gælder på både film- og tv-serier.

Ekstra Bladet bad onsdag over middag Amazon om en forklaring på problemerne. Denne artikel opdateres naturligvis med informationer, når Amazon vender tilbage med et svar.

Sådan har vi gjort

Da PrimeVideo onsdag åbnede, tegnede vi et dansk abonnement på tjenesten. Herefter installerede vi først Amazons videoapp på en iPhone 7 Plus og senere på en iPad Pro.

iPhone 7 Plus har nyeste iOS 10.2, mens iPad har iOS 10.1.1.

Der er testet på forskellige Wi-Fi-netværk og 4G. Programmet er forsøgt geninstalleret på iPhonen - men problemerne fortsætter.

Vi har også forsøgt at bruge alle de indstillinger, som Amazon PrimeVideo har - igen uden held. Vi kan hverken fjerne den franske tale på downloadet materiale eller tvinge programmet til at streame bedre.

Torsdag forsøgte vi så med endnu en iPhone, hvor resultatet var det samme.

Derimod var der, da vi forsøgte på Android, ingen problemer - her kan man også skifte rundt mellem sprogene på det downloadede indhold.

Se også: Nyt bilprogram mest ulovligt downloadede TV-program nogensinde

To-stjernet oplevelse
Det er med andre ord en lidt træls begyndelse, vores tester fik på Prime Video.

Og selv om forklaringen sandsynligvis er, at Amazon har koblet nogle forkerte systemer sammen i Danmark og haft meget travl med at rulle ud i så mange lande, er det slet ikke godt nok.

Derfor falder to meget små stjerner for dette første døgn med tjenesten.

Se også: Netflix-dræber på vej til Danmark: Clarkson er våbnet

Prisen på 22 kroner og The Grand Tour er fortsat et godt argument for at abonnere, hvis ellers Prime Video får styr på problemerne. Når det sker, kan der lægges en ekstra stjerne til vores bedømmelse.

Prime Video har nemlig et stærkt begrænset katalog. Reelt betaler du først og fremmest for at se Clarkson-drengen og hans venner i aktion.

Læser: Her virker det
Som det fremgår af denne artikel, har vi - udover Amazon - bedt læserne om deres oplevelser. Vi har p.t. fået en enkelt henvendelse:

'Jeg har selv hentet det i går både på min Samsung Salaxy S5 og på mit Samsung Smart TV.'

'Begge steder fungere det upåklageligt - også som downloade - og med super billedkvalitet,' skriver læseren.

Vi hører gerne fra flere læsere via tech@eb.dk.


Sådan annoncerede 'benzinhovederne' forleden den nye streamingtjeneste. Video: YouTube

SENESTE: Fredag morgen virkede download endelig med originalt sprog på iOS-enheder. Der er stadig problemer med pixeleret streaming.

SENESTE 23.12: I denne uge opdaterede Amazon Prime Video deres app - og det hjalp! Nu virker både download og senest også streaming, som det burde have gjort ved lanceringen - hurra!

105 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere