Denne telefon er fantastisk til spil – Ekstra Bladet
Teknologi

Denne telefon er fantastisk til spil

ANMELDELSE: Men spiller du målrettet Fortnite, så findes der bedre alternativer

 

Telefon til at spille på, sagde du? Indtil videre har svaret været en almindelig iPhone eller måske en Huawei eller en Samsung. Men pc-producenterne mener stadig, at spille mobiler skal være noget usædvanligt.

Asus og Razer er hidtil de største på disse mobile varianter. Og i dag vil vi se nærmere på efterårets ROG Phone 2. Som navnet antyder, følger den op på den originale ROG-mobil, der kom sidste år. Og det er telefoner, som gør tingene på en anden måde.

Hele designet er meget anderledes. Telefonens yderkanter er ganske rigtigt en smule afrundede, som de findes på de fleste mobiler, men forskellige steder ses en mere firkantet gamer-æstetik.

Kamera-enheden på bagsiden er en slags trapez lignende polygon, og langs højre side af ryggen går en skrå linje med noget, som ligner ventiler øverst. På midten af ​​ryggen sidder et intenst ‘fokuseret øje’, der kan lyse op i forskellige farver. Javel - dette er tydeligvis ikke en iPhone.

Skal du spille PUBG på telefonen er ROG Phone 2, er det måske den mobil bedste, du kan bruge til formålet. Foto: Tek.no
Skal du spille PUBG på telefonen er ROG Phone 2, er det måske den mobil bedste, du kan bruge til formålet. Foto: Tek.no
 

 

Mest søgte udgave lige nu:


Læs mere om dette prislink i bunden af artiklen

Den forreste del af telefonen ser langt mere traditionel ud. En stor skærm i midten og meget smalle rammer på langsiderne.

Øverst og nederst har ROG Phone 2 lidt mere at tage på end de fleste telefoner i øjeblikket, hvilket er naturligt nok, i betragtning af, at den fungerer som en spillemaskine. Det kræver også en vis plads at integrere de kraftfulde stereohøjttalere, der er her.

En vigtig del af det, der gør denne telefon speciel, har kun at gøre med skærmen. Den er et imponerende 120 Hz AMOLED display.

Kort sagt, hvis du ikke kan lide tal og forkortelser, betyder det; Vi taler sandsynligvis om markedets mest komfortable mobilskærm at hvile dine øjne på. For dig som spiller snakker vi også om en af de hurtigste.

Den vanvittige skærm og lyden i højttalerne er ekstremt let at dykke ned i under filmvisning. Med de frontvendte stereohøjttalere med et bredt lydperspektiv og et stort, lyst HDR-display med hurtig opdatering, er det en fryd at se Netflix, Viaplay eller Prime Video.

Denne artikel er lavet i samarbejde med Tek.no

Selvfølgelig skal menuerne på en gamertelefon 'smage lidt' af spil. Heldigvis kan du vælge et andet layout, hvis du hellere vil have det. Foto: Tek.no
Selvfølgelig skal menuerne på en gamertelefon 'smage lidt' af spil. Heldigvis kan du vælge et andet layout, hvis du hellere vil have det. Foto: Tek.no
 

 

Dette er ikke et design, der appellerer til alle. Sandsynligvis appellerer det heller ikke til alle spillerne derude. Men for nogle er dette sejt, og æstetikken er den samme, som du finder i alt fra spillestole til Asus' egne ROG-skærme.

Det giver muligvis mening som en slags modkulturdesign til de mere robuste telefoner, der også skal se ud, som om de har noget at gøre i et mødelokale.

Menuerne i ROG Phone 2 er, ja ... de ligner meget menuerne i futuristiske spil. Alle ikoner for de forskellige apps er afrundede, og omkring dem har de det, der kan se ud som en slags sigtekorn. Derudover har Asus 'egne apps relativt enkle designs i neonfarvede striber.

Åh, frisk det her op, Asus. Det hele kan virke mere tvungent ungdommeligt end særlig lækkert og nyttigt. Men du kan fjerne hele ROG-designet, hvis du vil. Så får du et design, der ligner mere Android fra Google, men med nogle strejf af ‘Asusk’ design her og der.

Se også: Apples nye ur imponerer: Bedste nogensinde

Brugsmæssigt er der meget nytteværdi i telefonen. Faktisk har Asus nogle ideer, som selv ikke garvede mobilproducenter som Samsung eller Apple har haft efter over ti år på markedet.

For eksempel kan du aktivere roaming til engangsbrug, så kontakten er slukket næste gang, du går tager ud af landet. Min største fælles bommert er, at jeg glemmer roaming-knappen og samtidig tillader, at apps opdateres via 4G.

Det koster undertiden, når jeg lander uden for Europa, og roaming-knappen er stadig til. Og det er et problem, ingen Asus-telefon giver dig.

Menuerne er lynhurtige, og det samme er berøringsresponsen i denne telefon. I henhold til specifikationerne er tastetryk hurtigere end på nogen anden mobil. Der er overhovedet intet, der hakker. Ikke engang de sædvanlige ‘små pauser’, som findes på Android-mobiler, mærker du nogen steder i denne telefon.

USB-C-portene er placeret på siden, så kablerne ikke kommer i vejen, når du spiller. Foto: Tek.no
USB-C-portene er placeret på siden, så kablerne ikke kommer i vejen, når du spiller. Foto: Tek.no
 

 

Asus forklarer, at de har bygget ROG Phone 2, så den ikke bliver for varm eller varmen sætter hastigheden ned. Min oplevelse er, at den målte hastighed kan variere ganske lidt. Og i Fortnite farer billede-pr.-sekund-måler over det hele.

Nogle gange reagerer telefonen heller ikke helt problemfrit i dette særlige spil. Men netop Fortnite kræver, at optimerede telefoner fungerer godt.

I Fortnite-konkurrenten PUBG er oplevelsen langt, langt bedre. Den redaktionelle mest drevne PUBG-spiller kommenterer, at spillet ser ud til at drage fordel af den lynhurtige skærm.

Telefonens ergonomi med afrundede hjørner og muligheden for ventilator afkøling af hænderne, der holder den, er også positivt, da mobiltelefoner har en tendens til at blive meget varme over tid.

Vi gennemført Antutu-benchmark-testen adskillige gange på Asus-modellen side om side med OnePlus 7T Pro (McLaren). Og her var det tæt på umuligt at opleve en forskel i reduktion af processorhastigheder eller andre egenskaber.

Den eneste store forskel, som jeg ser, er, at Asus nogle gange har større spring i performance-tallene end OnePlus, men øjeblikket bagefter er performance-tallene helt lige igen. Så det har næppe noget at gøre med temperaturen. I PUBG bemærkede vi heller ikke forskelle.

Et stærkt alternativ:


Læs mere om dette prislink i bunden af artiklen

Du kan sætte den medfølgende vifte på bagsiden af telefonen og køle dine hænder. Og det er den god til. Foto: Tek.no
Du kan sætte den medfølgende vifte på bagsiden af telefonen og køle dine hænder. Og det er den god til. Foto: Tek.no
 

 

Den største forskel mellem ROG Phone 2 og OnePlus 7T Pro er, at førstnævnte ofte kan være lidt varmere, men den vifte, der følger med og kan kobles på bagsiden, kompenserer for det.

Der er porte til opladning i bunden og i det ene hjørne af telefonen, hvilket sikrer dig mod at have et kabel, der stikker ud mellem fingrene, hvis du spiller og oplader på samme tid. De såkaldte Air Triggers fungerer meget som skulderknapperne på en spilkontrol og kan indstilles til kontrolknapper på skærmen, så du ikke behøver at trykke på den grafik, du ser.

Til sidst er det de små ting, såsom lydstyrken og kvaliteten af ​​de frontvendte stereohøjttalere. Og at i modsætning til mange andre mobiler er selve skærmen ikke afrundet, hvilket gør dette til en mobil, der er usædvanligt velegnet til spil.

Kameraerne på bagsiden af ​​ROG Phone 2 er nøjagtigt de samme to kameraer, du finder på bagsiden af ​​den betydeligt billigere, men meget fotokompetente Zenfone 6-model, som de udgav tidligere i år.

Dette betyder, at du får en relativt anstændig fotofunktion fra skumring ned til temmelig mørk. En natfototilstand giver dig stor hjælp, men fungerer ikke så langt ud på natten, som de bedste modeller fra Apple og Huawei gør.

Kameraet i ROG Phone 2 ser måske anderledes ud, end det du finder i Asus Zenfone 6, men det er akkurat det samme. Foto: Tek.no
Kameraet i ROG Phone 2 ser måske anderledes ud, end det du finder i Asus Zenfone 6, men det er akkurat det samme. Foto: Tek.no
 

 

I løbet af dagen er billederne pænt eksponeret og normalt uden større synlige mangler, såsom større udbrændte områder eller for synlige over-skarphed. I det store og hele gør ROG Phone 2 en meget god figur på billedfronten og mangler primært prikken over i'et fra de allerbedste telefoner.

Funktionelt er det værd at bemærke, at der mangler ting. Du får ikke optisk zoom her, og du får heller ikke makrofunktion.

Både Huawei og OnePlus når ned til to centimeter nærbilleder af små motiver.

Der er flere ting, som både gamere og normale brugere har på deres fælles ønskeliste. En af dem er lang batterilevetid, og med 6000 mAh batterikapacitet er ROG Phone 2 et monster i levetid. Det varer og varer og fungerer fint i tre dage, hvis du ikke bruger det kraftigt.

Hurtig opladning er også et plus, og med hurtigopladeren i salgskassen er det hurtigt at oplade det tunge batteri.

Responsiv og præcis skærm er en anden ting, som alle burde værdsætte. Det giver dig et overtag i spillet, og det giver dig et overtag, når du indtaster tekstbeskeder. Lyden i højttalerne er også god, når du ringer, og ikke mindst ved den, hvordan man laver støj, når en anden ringer til dig.

Med sit solide batteri, sine stærke ydelse og fantastiske skærm, er det ikke alene gamere, der vil sætte pris på denne telefon. Foto: Tek.no
Med sit solide batteri, sine stærke ydelse og fantastiske skærm, er det ikke alene gamere, der vil sætte pris på denne telefon. Foto: Tek.no
 

 

Mest søgte udgave lige nu:


Læs mere om dette prislink i bunden af artiklen

Så hvad er en ROG Phone 2? Det er en underligt designet telefon. Jeg har godt at se nogen bryde ud i dejlig dans over RGB-lyset på ryggen og den kantede ytring. Et hævet øjenbryn er en langt mere almindelig reaktion.

Designet har dog sine fordele, og hvis du spiller meget på din mobil, vil du se små forbedringer af mobiler næsten overalt.

Fra et teknisk synspunkt er der ikke meget forskel mellem en ROG Phone 2 og en OnePlus 7T Pro. Men praktisk talt er der meget:

Ventilatoren, der afkøler dine hænder, mens du spiller. De to forskellige USB-C-porte giver dig mulighed for at oplade fra forskellige steder på siden af ​​telefonen og ikke desto mindre spare fingrene for at springe rundt om ladekablet, mens du spiller.

Du kan også købe en masse spil-orienteret udstyr, som du næppe kan finde til nogen anden telefon på markedet.

På samme tid er ikke alt virkelig godt her. En OnePlus opfører sig lidt glattere med hensyn til ydeevne. En Huawei kører Fortnite flere gange bedre, fordi spillet er tilpasset til modellen.

Vores konklusion: Hvis du virkelig, virkelig spiller ofte og længe på din mobil, er en ROG-telefon et meget godt valg. Det er også et ok valg for dem, der kan leve med designet og bare vil have en god telefon med en stor batterilevetid.

Det bemærkes, at ROG Phone 2 er bygget til gamere, men har funktioner, som alle kan sætte pris på.

 

Det er godt

Fantastisk display

Hurtig hardware

Bekvemt placerede opladningsporte

Håndvifte inkluderet

Solidt batteri og god batterilevetid

Hovedtelefonstik

Virtuelle skulderknapper

Hurtig opladning

Kraftige stereohøjttalere

 

Så god er karakteren til 'spillemobilen'. Foto: Tek.no
Så god er karakteren til 'spillemobilen'. Foto: Tek.no
 

 

Det trækker ned

Ingen trådløs opladning

Bliver varm efter længere tids brug

Fortnite kører ikke godt på denne mobil

Design æstetik, som du hader (eller elsker?)

 

 

Denne anmeldelse indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på disse links, modtager vi en mindre betaling. Samarbejdet har ingen betydning for, hvilke tests vi bringes eller bedømmelsen af produktet.

- redaktionen

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere