Alvorligt hul i Skype: Giver fri adgang til dine billeder og kontakter

Du kan kun beskytte dig ved at opdatere den mobile app til nyeste udgave

Hullet på Skype har ramt Android-brugere og ikke som her brugere af iPhones. Foto: Jens Dresling
Hullet på Skype har ramt Android-brugere og ikke som her brugere af iPhones. Foto: Jens Dresling

Brugerne af beskedtjenesten Skype på millioner af Android-enheder er ramt af et alvorligt sikkerhedshul.

For selvom man låser telefonen, har det i længere tid været muligt at omgå passwordet med et simpelt trick, skriver The Register.

Sådan virker det
Tricket består i, at man kan lave et opkald til Skype-kontoen på den låste telefon, tage opkaldet og herefter uhindret bruge de funktioner, som Skype normalt har.

Det betyder, at man kan gå ind i telefonens fotogalleri ved at skabe en besked i Skype.

Man kan også finde samtlige kontakter og endda åbne browseren på den låste telefon alene ved at sende et link via Skype til enheden.


Herover kan du se, hvordan tricket virker. Video: YouTube

Administrerende direktør i Bahne Benjamin Røpke kalder det for uheldigt, at 16 kunder nu for anden gang har fået stjålet deres betalingsoplysninger. Foto: Klaus Gottfredsen Samfund Stor webshop plyndret for kortoplysninger: For disse er det særlig slemt

Microsoft advaret
Det er den 19-årige Florian Kunushevci fra Kosovo, der har opdaget hullet. Han har trods sin unge alder i flere år jagtet denne type af sikkerhedshuller og delt sin viden med firmaerne bag softwaren.

Det er også sket i dette tilfælde, hvor Microsoft, som ejer Skype, allerede i oktober sidste år blev kontaktet af Kunushevci .

Fejlen blev dog først rettet 23. december, og det er et krav, at man opdaterer sin telefon til den nyeste Skype-version på Android, hvis man vil sikre sig imod sikkerhedshullet.

Versionen af Skype skal have nummeret 8.15.0.416 eller højere for at være sikker.

Direktør for Bahne, Jacob Bahne, fortæller, at man ikke har fået tilbagemeldinger fra kunder, der har fået misbrugt deres kort. Foto: Michael Svenningsen/ Ritzau Scanpix Samfund Direktør efter sikkerhedsbrist på webshop: - Har ikke konstateret misbrug

15 kommentarer
Vis kommentarer