Anmeldernes dom over OnePlus 5: Disse ting trækker klart ned

Roses for at være en kompetent efterfølger til OnePlus 3T - men blandt andet manglende vandtæthed, kameraet og designet får ris

OnePlus 5 sælges som en fantastisk kameratelefon. Flere anmeldere er dog uenige og mener, at netop kameraet kunne være bedre. PR-foto
OnePlus 5 sælges som en fantastisk kameratelefon. Flere anmeldere er dog uenige og mener, at netop kameraet kunne være bedre. PR-foto

Kinesiske OnePlus har meget at skulle leve op til med OnePlus 5, der blev lanceret i aftes.

Først og fremmest har firmaet en stor, men også kritisk base af fans der forventer meget.

Nye modeller skal være bedre end forgængeren for at give mening. Og OnePlus 3T, som 5'eren afløser, var og er en meget habil smartphone.

Se også: Første indtryk af OnePlus 5: Prisbillig supertelefon har fået en overhaling

God eller perfekt?
Men med stigende priser og klare tegn på, at OnePlus vil bide skeer med de store spillere som Apples iPhone 7 og Samsungs Galaxy S8-serie gør ikke forventningerne og kravene til OnePlus mindre.

Et kig onsdag på anmeldelserne fra nogle af verdens største techsites afslører, at netop dette dilemma gør forskellen på, om OnePlus 5 får dommen 'god' eller 'perfekt'.

Flere tests lander alene på 'god', fordi udvalget af avancerede smartphones til en fornuftig pris er stort. Og hvis OnePlus for alvor skal være en konkurrent til de dyreste smartphones, mangler det sidste skridt mod at være perfekt. Også i OnePlus 5.

Se også: Sådan blev OnePlus 5 præsenteret

 

The Guardian: En billig Google Pixel

En god telefon, men med et design der - med brede kanter i toppen og bunden af telefonen - virker forældet, skriver The Guardian.

På mange områder ligner OnePlus 5 en kopi af iPhone 7 Plus og virker som en iPhone, der bare kører Android. Læs hele anmeldelsen fra The Guardian her.

Det roses OnePlus 5 for: Godt kamera, flydende afvikling af programmer, masser af hukommelse, hurtigopladning, god skærm, dual-sim, god batteritid og Bluetooth 5

Det får OnePlus 5 kritik for:  Ikke vandtæt, tungt og forældet design, ingen ekstern hukommelse, en 5,5 tommers skærm i for lav opløsning og ingen trådløs opladning

Se også: Galaxy S8: Fremragende telefon har en kæmpe fejl

The Verge: God men burde være perfekt

Kameraet er trods firmaets massive markedsføring af netop kameraet slet ikke perfekt.

Det dobbelte kamera dumper i forhold til konkurrenterne fra Huawei og Apple. Det er et okay kamera, men det er slet ikke nok. Læs hele anmeldelsen fra The Verge her.

Det roses OnePlus 5 for: Vildt hurtig, fremragende specifikationer, hurtigopladning og den nye læsefunktion, som gør det nemmere at læse meget tekst på skærmen uden at få 'trætte' øjne.

Det får OnePlus 5 kritik for: Dual-kameraet er dumpet, designet er uoriginalt med brede kanter, og der er ingen vandtæthed.

Se også: Test: Sonys topmodel er glat, vild og lidt for meget

Wired: Kamera imponerer ikke

Billederne imponerer ikke, og der er fortsat meget arbejde for OnePlus med kameraerne. Netop dette punkt er afgørende for, at Wired alene kalder OnePlus 5 god og ikke perfekt.

Telefonen er dog en budgettelefon, der ikke ser billig ud. Og det får modellen stor ros for. Læs hele anmeldelsen fra Wired her.

Det roses OnePlus 5 for: Fremragende specifikationer, der vil gøre superbrugerne glade. Og telefonen er flot at se på.

Det får OnePlus 5 kritik for: Kameraet er ikke imponerende. Og intet andet får telefonen til at slå konkurrenterne fra Samsung og Apple.

Se også: Øv altså: Netflix har ødelagt vigtig feriefunktion

CNET.com: Den bedste budgettelefon

OnePlus 5 er en fremragende telefon, særligt når man tager prisen i betragtning. Ingen telefon giver så meget for pengene. Læs hele anmeldelsen fra CNET her.

Det roses OnePlus 5 for: Billig og super hurtig med 18 timers batteri, et kamera der tager flotte portrætter og fine billeder i svagt lys.

Det får OnePlus 5 kritik for: Dyrere end forgængeren, designet er ikke imponerende, og der mangler understøttelse af ekstern hukommelse.

Se også: Test: Ny smartphone 'klemmer' ikke HTC til succes

Techradar: Markedets bedste Android

En af de bedste telefoner på markedet lige nu.

Et fantastisk kamera, hurtig processor, mange RAM og et flot design gør OnePlus 5 til et fremragende køb for alle, der leder efter en topmodel, som er til at betale. Læs hele anmeldelsen fra Techradar her.

Det roses OnePlus 5 for: Eksklusivt design, fantastisk kamera og imponerende 'muskler'.

Det får OnePlus 5 kritik for: Dyrere end forgængeren, kun Full HD-display og manglende mulighed for microSD-kort.

Der er god grund til at være begejstret, når du både har købt en rigtig god telefon som denne iPhone SE og betalt det halve af, hvad supermodellerne koster. Foto: Eugene Hoshiko/AP Tech Sådan får du en supermobil til halv pris

Sådan så køen ud onsdag 21. juni 2017 over middag i København, hvor OnePlus sættes til salg for første gang. Foto: PR/3
Sådan så køen ud onsdag 21. juni 2017 over middag i København, hvor OnePlus sættes til salg for første gang. Foto: PR/3
 

Først til salg her

Danske kunder kommer helt foran i køen, når OnePlus 5 sættes til salg.

Det almindelig salg begynder ellers først 27. juni. Men da Teleselskabet 3 tidligere i år fik en eksklusiv aftale om fysisk salg af telefonerne i Danmark, laves der onsdag eftermiddag - 21. juni - en særlig pop-op-event på Strøget i København.

Telefonen vises også fra i dag - 20. juni - frem i alle 3's butikker landet over.

Vi er på verdenskortet
Under eventen kan særligt interesserede sikre sig en OnePlus 5 før tid. Det samme sker i blandt andet London, Paris, Amsterdam og Berlin.

OnePlus har tidligere lavet denne type af events, men det er første gang, at Danmark kommer på verdenskortet. Der er dog alene et begrænset antal telefoner til rådighed.

OnePlus har valgt at bryde med sit princip om at sælge på nettet, da Danmark er et ’teleselskabsland’. Vi har vænnet os til at kunne købe nye telefoner med abonnement og betale i små bidder. Aftalen mellem 3 og OnePlus udløber i øvrigt til november, men kan forlænges.

Stadig flere dagligdags gøremål kan allerede nu sættes i gang over mobilen. Foto: Manu Fernandez/AP Tips og guides Styr dit hjem fra telefonen

11 kommentarer
Vis kommentarer