Apple byttede iPad til brugt: Dømt til at udlevere nyt

Hollandsk ret følger dansk dom - Apple må ikke bytte ødelagte produkter med brugte

Apple har skabt sin egen 'købelov', men den går ikke i blandt andet Europa, hvor firmaet den seneste tid har tabt flere sager. Foto: Tony Gutierrez/AP
Apple har skabt sin egen 'købelov', men den går ikke i blandt andet Europa, hvor firmaet den seneste tid har tabt flere sager. Foto: Tony Gutierrez/AP

Det er ikke kun i Danmark, at Apple i disse måneder er kommet i stærk juridisk modvind for at udlevere produkter med brugte dele, når kunderne har en reklamationssag.

I en aktuel afgørelse fra Holland har domstolen besluttet, at en kvindelig kunde skal have en ny iPad og ikke den model med brugte dele, som firmaet gav hende.

Se også: Snød Apple også dig? Nu kan du få en ny iPhone

Udleverede brugte dele
iPad'en blev købt i 2015, men gik efter få måneder i stykker. Som i Danmark valgte Apple herefter at stikke den hollandske kunde et genopbygget produkt af brugte dele.

Apple har globalt indført sin helt egen købelov ved at skrive i betingelserne, at man bytter til brugt under en reklamation. Og når kunderne klager, peger Apple ned i betingelserne eller trækker kunderne i retten, hvis de ender med at få medhold hos myndighederne.

Foto: Marcio Jose Sanchez/AP
Foto: Marcio Jose Sanchez/AP
 

Men forbrugerne har ifølge købeloven i både Danmark og Holland krav på et fabriksnyt produkt, når der sker et bytte i reklamationstiden. Derfor underkendes fremgangsmåden nu i den hollandske retssag, hvor der tidligere er faldet mindst en dom, som gik firmaet imod.

I Danmark tabte Apple en tilsvarende sag kort før jul. Firmaet valgte efter betænkningstid at droppe en mulig anke og har nu lovet, at kunderne fremover får fabriksnye produkter, som de har krav på.

Teknologi - 7. apr. 2017 - kl. 09:26 Apple sagsøgt: Ødelagde kunders iPhone med vilje

Sagsøges af kunder
I Asien og hjemlandet USA har Apple været under lignende pres fra vrede forbrugere, der flere gange har anlagt gruppesøgsmål for at få udleveret nye og ikke genopbyggede produkter i garantiperioden.

Ekstra Bladet har adskillige gange bedt Apple om en kommentar til problematikken, men alle henvendelser er blevet ignoreret.

Læs mere om sagen på AppleInsider.

Apples hovedkvarter er på alle måder imponerende. Grafik: Apple Tech Rumskibet er landet: Så vildt er Apples nye hovedkvarter

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen