Apple går i krig med Sonos: Ny funktion gør AirPlay genial

Firmaer som Bang & Olufsen og Libratone får trumfkort foræret af Apple

Se højdepunkterne og nyhederne fra Apple-eventet. Video: AP

Hvis du skal have trådløse højttalere til at spille samme lydkilde i flere rum, har Sonos indtil nu stået på toppen af indkøbslisten.

Den amerikanske højttalerproducent er dominerende med deres gennemtænkte, men også ganske lukkede multi-rums-system, der gør det nemt at fordele lyd på kryds og tværs af højttalere og placeringer.

Libratone ZIPP-serien helt tilbage til oktober 2015 ventes at blive opdateret til AirPlay 2. Foto: PR
Libratone ZIPP-serien helt tilbage til oktober 2015 ventes at blive opdateret til AirPlay 2. Foto: PR
 

Den farverige iPhone 5C understøtter ikke iOS 11. Derfor er det fra efteråret slut med opdateringer til modellen. Foto: Apple Teknologi Dårligt nyt til iPhone-ejere: Om lidt 'dør' din telefon

Libratone: En fantastisk nyhed
Men mandag aften gik Apple officielt i krig mod Sonos.

Det skete med lanceringen af AirPlay 2, der som noget helt nyt kan det samme som Sonos. Nemlig afspille den samme lydkilde på flere højttalere.

Hvis man lagde godt mærke til det under eventen, blev flere danske firmaer fremhævet på listen over dem, som Apple allerede nu planlægger at samarbejde med om AirPlay 2. Både Libratone og Bang & Olufsen er således blandt de første producenter, der integrerer funktionen i deres produkter:

- Nu har Apple med et slag gjort det muligt at koble vores højttalere sammen med de flere end 500 millioner iPhones, der er aktive.

- Det er en fantastisk nyhed, siger Simon Peschcke-Køedt, der er chef for Libratone i Danmark.

BeoSound 1 og BeoSound 2 fra Bang & Olufsen er nogle af de højttalere, der måske får AirPlay 2 senere i år. Foto: PR
BeoSound 1 og BeoSound 2 fra Bang & Olufsen er nogle af de højttalere, der måske får AirPlay 2 senere i år. Foto: PR
 

Teknologi Apple bygger monstercomputer: - Vores kraftigste Mac nogensinde

Sæt forskellige højttalere sammen
En af fordelene ved systemer er, at man vil kunne kombinere højttalere fra forskellige producenter. Eneste krav er, at de understøtter AirPlay 2:

- Det giver forbrugerne en langt større valgfrihed, hvor de kan kombinere højttalere med eller uden batteri og fra forskellige firmaer, forklarer Simon Peschcke-Køedt, der forventer, at Libratone senere i år opdaterer højttalere, der første gang blev solgt tilbage i oktober 2015.

Indtil nu har du ikke kunne afspille Amazon Prime Video direkte fra Apple TV. PR-foto Teknologi Krigen er slut: Amazon Prime Video flytter ind på Apple TV

Det kommer til at ske med en gratis opdatering af firmwaren, men kræver naturligvis også, at brugerne har en Apple-enhed med iOS 11.

Hos Bang & Olufsen er meldingen, at det er for tidligt at sætte navne på hvilke eksisterende produkter, som vil kunne bruge AirPlay 2. Men forventningen er, at udvalgte fremtidige produkter naturligvis får den nye Apple-funktion.

Tips og guides Kom i gang med Sonos: Styr dit musikliv med én app


CNET fortæller her om de første indtryk af Apples nye 'kloge' højttaler, HomePod. Video: Youtube

Ideen med Playbase er, at højttaleren skal stå under fjernsynet. Men tjek lige om dit fjernsyn og enheden passer sammen, hvis fjernsynet bæres af støtteben i siderne. Så må der nemlig maksimalt være 58 millimeter under fjernsynet. Foto: Sonos Tech Test: Sonos gør lyden helt flad - og det er skønt

42 kommentarer
Vis kommentarer