Apple: Også danske kunder får billigt batteriskifte

Det koster 629 kroner i dag at skifte batteri i sin iPhone - nu bliver det markant billigere

I år udkom de nye iPhone X og iPhone 8. Se præsentationen her (Video: AP)

Danmark er på listen over lande, hvor Apple om kort tid sætter prisen for et batteriskifte på iPhone markant ned. Det bekræfter Apple fredag over for Ekstra Bladet.

Den markante prisændring sker, efter firmaet løb ind i en regulær shitstorm. Den opstod, da Apple blev afsløret i at gøre telefoner med ældre batterier langsommere. Og vel at mærke uden at orientere kunderne om det.

Samfund - 29. dec. 2017 - kl. 06:56 Apple undskylder for at have gjort iPhones langsommere

400 kroners rabat
Apple har netop stukket kunderne en uforbeholden undskyldning for sin mildt sagt uelegante håndtering af sagen. Samtidig kan kunder med en iPhone 6 eller nyere fra slutningen af januar og resten af 2018 få dårlige batterier skiftet ud.

I dag koster det 629 kroner plus 93,75 kroner i forsendelse, hvis din iPhone skal sendes.

Apple i Danmark oplyser fredag eftermiddag, at prisen i Danmark bliver 229 kroner - altså 400 kroner billigere end i dag.

Fra slutningen af januar tilbyder Apple at skifte batteriet på nyere iPhones markant billigere end før. Prisen gælder herefter resten af 2018. Foto: Charles Rex Arbogast/AP Teknologi - 29. dec. 2017 - kl. 15:39 Apple har dansk pris klar: Så meget falder batteriprisen på din iPhone

Normalt skaber Apples produkter stor begejstring blandt fans. Men det har ikke været populært, at firmaet i hemmelighed gjorde telefoner med ældre batterier langsommere. Foto: Eric Risberg/AP
Normalt skaber Apples produkter stor begejstring blandt fans. Men det har ikke været populært, at firmaet i hemmelighed gjorde telefoner med ældre batterier langsommere. Foto: Eric Risberg/AP

Se også: 2017 blev skammens år for techgiganterne

Overvej reklamation
Hvis din iPhone er under to år gammel - og batteriet er blevet helt urimeligt dårligt - kan du i øvrigt overveje at reklamere.

Danske forbrugere er nemlig dækket af en reklamationsret, som tvinger firmaer til at bytte fejlbehæftede produkter gratis, hvis det ikke lever op til det, man kan forvente.

Er du i tvivl om, hvor godt dit batteri har det, så lover Apple snart at opdatere softwaren på iPhone, så det bliver nemmere at se, om batteriet er blevet så dårligt, at det gør telefonen langsommere.

Du kan læse mere om mobilens batteri her.

Teknologi - 7. apr. 2017 - kl. 09:26 Apple sagsøgt: Ødelagde kunders iPhone med vilje

5 kommentarer
Vis kommentarer