Apple Pay vil banke MobilePay på hjemmebane: Så stærke er de

Kampen om elektroniske betalingsløsninger blev voldsomt skærpet i denne uge - se her hvordan de forskellige tjenester klarer sig mod hinanden

OBS: I tv-indslaget herover fortælles, at Apple Pay er begrænset til de såkaldte partnerbutikker som Elgiganten og Humac. Det er ikke korrekt - alle Apple Pay-butikker og alle butikker, der tager imod kontaktløs betaling, kan håndtere Apple Pay. Vi beklager fejlen.

Forvirret?

Vi forstår dig godt, hvis du også er blevet helt rundtosset over alle de betalingsløsninger, som banker, Nets og nu Apple sender på markedet i Danmark.

Se også: Vrede kunder efter Danske Bank-melding: 'Er få sekunder fra at skifte bank'

Sætter dankortet i skammekrogen
Kradser man lidt i overfladen, er forklaringen på de mange produkter nemlig ikke, at du skal have et nemmere liv, men at der er store økonomiske interesser i at vinde kampen om betalingsmarkedet.

Særligt hvis man som nu Apple Pay kan få sat det billige dankort i skammekrogen og i stedet tvinge forbrugerne til at bruge VISA, Mastercard og andre dyre kreditkort.

Det giver nemlig flere gebyrer i kassen hos både Apple og bankerne, mens regningen lander hos butikken og senere hos dig som forbruger.

Direktøren for Mobilepay, mark Wraa-Hansen. Foto: Mobilepay Erhvervsnyheder - 24. okt. 2017 - kl. 10:06 Apple Pay kommer til Danmark: Her er konkurrentens svar

Men som millioner af brugere af MobilePay ved, så kan en elektronisk betalingsløsning sagtens gøre det nemmere at betale venner og familie. En funktion, som Apple Pay også snart ventes at få.

Spørgsmålet er bare, hvordan de forskellige tjenester klarer sig over for hinanden? Det har vi forsøgt at give svaret på i grafikken herunder.

Se også: Ny betalingstjeneste lanceret: - De får det svært

Interaktivt element

122 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen