Apple slår til igen: Blokerer Google for at bryde aftale

Misbrugte licens til udviklere til at lave en overvågningsapp, som blev spredt til almindelige brugere

Selv Google er ikke i sikkerhed for at få sine Apple-apps blokeret. Slet ikke når de som Facebook bryder aftalen med Apple. Foto: ROBYN BECK/Ritzau Scanpix
Selv Google er ikke i sikkerhed for at få sine Apple-apps blokeret. Slet ikke når de som Facebook bryder aftalen med Apple. Foto: ROBYN BECK/Ritzau Scanpix

SENESTE: Apple har nu genåbnet adgangen for Facebook - og Google

Det er ikke kun Facebook, der er kommet i den varme gryde hos Apple. For nu har Cupertino-firmaet også blokeret al brug af interne apps hos Google, ligesom Apple tidligere på ugen gjorde det med Facebooks adgang.

Både Google og Facebook straffes for deres misbrug af licensen til at udvikle særlige interne apps og betaudgaver af deres officielle programmer til fx iPhone og iPad, skriver The Verge.

Teknologi Åben krig om privatliv: Apple skærer benene af Facebook

Hammeren falder hårdt
I Googles tilfælde har firmaet helt som Facebook udviklet en særlig app, der gav mulighed for at overvåge brugernes trafik.

Appen blev bygget, som om at den var til internt brug, men Google fik almindelige brugere til frivilligt og mod betaling at installere appen og lade sig overvåge.

Det er i klar strid med de aftaler, som Google har med Apple, der omgående har ladet hammeren falde, efter sagen kom frem i denne uge.

Teknologi Apple går til angreb på Facebook

Spærrer for interne apps
Konsekvensen for Google er, at firmaets mange ansatte nu hverken kan teste på betaudgaver af de officielle iOS-programmer eller bruge de interne programmer, som firmaet har udviklet til at servicere sine medarbejdere.

Både Google og Facebook forsøger nu at blive taget til nåde hos Apple og få deres udvikleradgang åbnet igen.

Du kan læse mere om historien her.

Foto: MARTYN LANDI/Ritzau Scanpix
Foto: MARTYN LANDI/Ritzau Scanpix
 

Teknologi Apple blokerer vigtig funktion i iPhone: Politiet er rasende

Analyse: Derfor er Apple så vred

Det er en blanding af holdninger og forretning, der nu får Apple til at affyre endnu et skud i krigen mod Facebook og senest Google.

Det er nemlig en god forretning for Apple at have de helt rigtige holdninger i spørgsmålet om brugernes privatliv. På den måde kan man vise brugerne af Apples produkter, at man gør noget ekstraordinært for at beskytte dem mod 'onde kræfter' som for eksempel Facebook.

At Apples ledelse og kultur samtidig er fokuseret på, at man alene lever af at sælge et fysisk produkt og ikke som Facebook af groft at udnytte brugernes data, er også en del af forklaringen.

Under it-messen CES i Las Vegas i år havde Apple således købt og bemalet siden af et helt hotel med det klare budskab om, at de data, du lægger på en iPhone, bliver på en iPhone.

I denne uge løb firmaet dog ind i problemer, da det viste sig, at det ikke helt holdt vand. Et kæmpe hul i sikkerheden bag chatprogrammet Facetime viste sig nemlig at give andre mulighed for at lytte med på fremmedes enheder, uden at de vidste det.

Fejlen er Apple nu i gang med at rette.

14 kommentarer
Vis kommentarer