Apple taber slaget i skolen: For dyr og for dårlig

Google har overtaget i amerikanske skoler - og snart vil Microsoft have en bid af kagen

Apple forsøger også i Danmark at lokke nye kunder i skolemiljøet. Det sker blandt andet via en særlig platform til lærerne. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP
Apple forsøger også i Danmark at lokke nye kunder i skolemiljøet. Det sker blandt andet via en særlig platform til lærerne. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

Næste gang en dansk kommune eller statslig uddannelse køber IT-udstyr til eleverne, kan de med fordel skæve mod USA.

Her har landets institutioner nemlig for længst opdaget, at det betaler sig at gå langt uden om Apples produkter. De er ganske enkelt for dyre og dårlige i forhold til, hvad man får for pengene ved at investere i Chromebooks.

Se også: Afsløret af Apple: Uber overvågede kunder i hemmelighed

En aktuel analyse viser således, at de billige, men effektive Chromebooks med styresystem fra Google på alle måder slår Apples dyre iPads og Macs i skolerne. 58 procent af de mobile enheder som iPads og bærbare computere er i dag Googles Chromebooks.

Uden for USA er Apple også presset, men her er det Windows, der står stærkest.

 

Windows eller Chromebook?

Markedet for billige bærbare er i disse år domineret af Googles Chromebooks.

Det er, som navnet antyder, en bærbar, der har et styresystem fra Google, men som bygges af en række store pc-producenter.

Fordelen ved Chromebook er, at systemet er meget nemt at bruge, hvis du alene vil gå på nettet, skrive tekster og i begrænset omfang redigere billeder. Der findes en lang række af programmer til Chromebook, som også er tæt integreret med styresystemet Android.

Ulempen er, at du ikke kan udføre lige så avancerede opgaver som på en Windows-computer. Dels fordi programmerne ikke findes til Chromebook. Og dels fordi Windows-computere har mere lokal hukommelse, som det kræver for eksempel at redigere video og billeder ud over begynderstadiet.

Se også: Historisk dom: Blev syg af mobilsnak

Risikerer at tabe de unge
Phil Baker, der tidligere har arbejdet for Apple, konstaterer på samme måde i en kommentar til udviklingen, at firmaet ser ud til at have tabt slaget:

- Det burde bekymre Apple.

- Voksne klager over firmaets langsommelighed og begrænsede innovation. Men de yngste, der tager teknologi for givet, kan ende med helt at ignorere Apple trods deres nemme interface - også selv om det tidligere var en fordel.

Se også: Test: 5-stjernet mobil til 2-stjernet pris

Microsoft går i skyen
Fordelen ved Chromebooks - udover prisen - er, at de lægger databehandlingen i skyen og dermed har nærmest ubegrænset hukommelse og mulighed for at tilgå nye programmer.

Og den fordel ventes Microsoft om kort tid at udnytte i kampen med både Apple og Chromebooks.

2. maj holder firmaet en stor event i New York, hvor invitationen alene afslører, at det netop er uddannelsesmarkedet, firmaet vil generobre.

Det skal angiveligt ske med en særlig udgave af Windows, der afvikles i skyen - helt som med Googles Chromebook.

Tech Markedets billigste PC: Du køber internettet pakket ned i en kasse

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen