Ny app genkender dig på tøjet

En ny app til Google Glass gør, at du kan genkende mennesker ud fra tøjet, de går med

15 frivillige har brugt app´en på deres venner og skal have klaret at identificere dem i 93 procent af tilfældene.
15 frivillige har brugt app´en på deres venner og skal have klaret at identificere dem i 93 procent af tilfældene.

Der har været mange rygter og store forventninger knyttet til de kommende Google Glass. En brille, som i realtime giver brugeren udvidet information om virkeligheden vedkommende til enhver tid befinder sig i.

Man vil kunne gå rundt i byen og stadig blive informeret om priser og specielle tilbud hos forskellige butikker, få menuer fra restauranter op, idet man går forbi, eller lægge en kørerute direkte på vejen, man kører. Mulighederne er mange, men de må også omsættes i praksis.

Derfor vil Google Glass på samme måde som smartphones basere sig på apps

Tøjgenkendelse
Og en udvikler ved University of South Carolina har nu udviklet en app med navnet InSight til Google Glass. App´en gør, at du kan genkende dine venner ud fra hvilken slags tøj, de har på.

Udvikleren, Srihari Nelakuditi, har sammen med sine kolleger lavet et genkendelsessystem baseret på et ”modebaseret fingeraftryk” af en persons beklædning. Foruden selve tøjet omfatter fingeraftrykket smykker, briller og sko. Dette ifølge NewScientist.

Information fra billeder
Informationen om beklædning får app´en takket være billeder af vennerne, du vil genkende.

Billeder via Facebook, Instagram, e-mail og lignende. Billederne bliver grundigt undersøgt for farvekoder, mønster, kombinationer af forskellige jakker og forskellige bukser og så videre. Når nok billeder er scannet, sidder systemet tilbage med en modeprofil af vedkommende.

LÆS OGSÅ: Dr. Dre vil slå Spotify

Når dette er gjort, vil Google Glass kunne genkende vedkommende, og herefter kommer navnet på personen op på videofeeden.

App´en skal ifølge Nelakuditi kunne genkende personer, selv når de står med ryggen til.

93 procents nøjagtighed
Tidligere tests af app´en har været vellykkede. 15 frivillige har brugt app´en på deres venner og skal have klaret at identificere dem i 93 procent af tilfældene. Og dette uafhængig af om personerne har stået med ansigtet eller ryggen mod brillernes indbyggede kamera.

InSight kan også være hjælpsom med at genkende venners venner, som du ellers har problemer med at placere. Det vil sige, hvis de er i din Facebook-omgangskreds, eller du på anden vis har fået taget billeder af dem og overført dem til app´en.

LÆS OGSÅ: Han afslører Apples hemmeligheder

En gruppe mennesker, som virkelig kan få nytte af denne app, er dem, der lider af ansigtsblindhed, eller prosopagnosi. Det er en neurologisk sygdom, som gør, at berørte ikke kan genkende ansigter. De ser ansigter, men kan aldrig huske dem. Dette gælder endda også familiemedlemmer.

Ellers findes der nok af brugsområder, som ligger i den moralske gråzone, blandt andet vil stalkere nok kunne drage stor nytte af InSight.

Flere IT-nyheder fra magasinet Lyd og Billede:

Se også: Spionbilleder: Er det Samsungs nye Galaxy?Se også: Pas på Spotify: Nu vil Dr Dre sælge musikSe også: Apples stemme skal styre hos FerrariSe også: Fjollet: Her er læsebrillen til den dovneSe også: Crazy: Her er verdens mindste mobilSe også: Kæmpe blindtest: Lyder WiMP eller Spotify bedst?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere