Pas på Spotify: Nu vil Dr Dre sælge musik

Dr Dre har sammen med Trent Reznor og Jimmy Iovine bestemt sig for at udfordre Spotify med musiktjenesten Daisy

Dr. Dre er blevet en meget rig mand på musik og hovedtelefoner. Men han vil gerne have endnu flere af dine penge. (AP Photo/Dan Steinberg)
Dr. Dre er blevet en meget rig mand på musik og hovedtelefoner. Men han vil gerne have endnu flere af dine penge. (AP Photo/Dan Steinberg)

Sig navnet Dr Dre - og de fleste tænker på hovedtelefoner i den dyre ende.

Men fremover skal et andet navn også forbindes med musik: Daisy, skriver magasinet Lyd og Billede.

Dr Dre har nemlig gennem sit selskab Beats By Dre slået pjalterne sammen med Trent Reznor fra Nine-Inch-Nails (han stod bag filmmusikken til filmen Social Network, red.).

Og Jimmy lovine, som enkelte tv-slaver vil genkende som dommer i American Idol, men som nok selv er mere stolt af sin stilling som formand for pladeselskabet Interscope-Geffen-A&B.

Kæmper mod Spotify
De tre herrer arbejder nu aktivt på at lancere en streamingtjeneste med det sexede navn Daisy.

Med på holdet er nemlig også milliardæren Len Blavatnik, selveste ejeren af Warner Music Group. Han har ved hjælp af mægtige venner skrabet hele 400 millioner kroner sammen og skudt dem ind i firmaet til de to centrale fyre, således at de skal kunne åbne den musikalske tappehane og streame tonerne ud til de millioner af slutbrugere, de håber at overbevise.

LÆS OGSÅ: Spotify i din Volvo

Og der er er mange penge i at sælge streamet musik. Musiktjenesten Spotify er i dag vurderet til over 17 milliarder kroner. Men Spotify-grundlæggerne Daniel Ek og Martin Lorentzon havde langt fra 400 millioner at rutte med, da de startede op, og Daisy kommer da også, til forskel fra Spotify, til et ganske færdigt opdyrket marked. Så må de bare håbe, der stadig er plads at så på.

Sammen med Apple
Som sin rival Spotify, vil Daisy lade brugerne vælge deres egne spillelister. Og esset, de håber på at trække ud af ærmet, er ingen ringere end Apple.

Beats har allerede haft samtaler med Tim Cook og hjernen bag iTunes, Eddy Cue, om et potentielt samarbejde.

Foruden Blavatniks grunker har Beats fået et par andre finansmænd med sig, og det er ikke småpenge, som ligger i Beats-navnet heller. Hvor stor startkapitalen nøjagtig er, ved vi ikke, bare at den er stor.

For nyligt købte Coca-Cola og Goldman Sachs sig ind i Spotify for til sammen 600 millioner kroner, så det er ikke småfyre, Daisy skal kæmpe imod.

En i mængden?
For os forbrugere, er det let at spå, at Daisy bliver endnu et valg i rækken, og at eksisterende kunder af Spotify eller WiMP næppe vil blive skiftet ud med Daisy.

Men vi skal mærke os, at selveste Trent Reznor, manden bag projektet Nine Inch Nails og nu How to Destroy angels, er kreativ leder i det nye selskab.

LUKSUS: Apple og Ferrari går sammen

Det er en meget kreativ sjæl, som var blandt de første store kunstnere, som løsrev sig fra pladeselskabet og i stedet begyndte at sælge musikken selv gennem download og eksklusive bokssæt og tjente gode penge på det. Han var også straks efter lanceringen af den første iPhone ude og tilbyde en egen iPhone-app, som gør, at fans over hele verden kan kommunikere med hinanden gennem tekst og billeder.

Hvis streamingtjenesten Daisy desuden får Apple bag sig, ser vi hurtigt for os en eller anden snedig løsning, som bages ind i iPhone og iPad og gør, at iDims-ejere går sammen i et eneste stort afhængighedsråb.

Planlagt lancering af Daisy er fjerde kvartal 2013.

Flere IT-nyheder fra magasinet Lyd og Billede:

Se også: Apples stemme skal styre hos FerrariSe også: Fjollet: Her er læsebrillen til den dovneSe også: Crazy: Her er verdens mindste mobilSe også: Kæmpe blindtest: Lyder WiMP eller Spotify bedst?Se også: Instagram-kameraet som printer billederSe også: Nu rykker HBO: Mere indhold - og 'airplay light'Se også: HD i +kvalitet: Sony laver ny filmtjenesteSe også: 50 millioner konti hacket

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere