Anklage: Solgte Simcity på russisk til danske gamere

Dansk website sælger det populære spil Simcity til danske gamere - problemet er bare, at spillet er på russisk, når forbrugerne får det. OPDATERET: Kommentar fra firmaet - vi er selv blevet snydt

Danske forbrugere skal være vagtsomme med, hvor de køber deres computerspil for ikke at ende med en kopi på ungarsk eller polsk.
Danske forbrugere skal være vagtsomme med, hvor de køber deres computerspil for ikke at ende med en kopi på ungarsk eller polsk.

Danske gamere skal passe på, hvor de køber deres spil.

Mange websites spekulerer nemlig i at købe billige licenser til kendte spil i lande som Rusland - hvorefter de sælger dem videre til danske forbrugere. Men når spillet så udkommer, og man skal aktivere det, opdager køberen, at sproget er helt forkert.

Det er netop, hvad der er sket for Casper Dyrhauge der for en måned siden forudbestilte Simcity fra Electronic Arts på websitet www.oneplay.com, skriver hjemmesiden Eurogamer.dk.

Da han her i weekenden forsøgte at aktivere det, kunne han vælge mellem russisk, polsk eller ungarsk.

LÆS OGSÅ: PS4-hardware er superskarp

- Jeg klager straks til OnePlay's support og de svarer, at jeg bare skal installere et såkaldt 'hack' for at skifte sproget, siger Casper Dyrhauge. Et hack er en betegnelse for noget softwarekode, der ændrer spillets opsætning.

Hacket virker i dette tilfælde dog ikke, hvorefter OnePlay skifter taktik: de tilbyder nu refundering af de gamle, billige, licenser til alle købere mod at køberne til gengæld køber en ny, dyrere licens til den engelsksprogede version.

- Den type licensproblemer kæmper vi med på mange af de store titler, udtaler Tim Kurstein fra Electronic Arts, som står bag Simcity.

- Vi opfordrer defor altid forbrugerne til at være vagtsomme, men vi erkender, at det kan være svært at få et fuldstændigt billede af situationen, da sidern,e der sælger licenser på den måde åbner og lukker hurtigere, end vi kan følge med.

MERE: Læs alt om Simcity her

Ifølge Electronic Arts bør man i stedet vælge officieller kanaler til at købe sine spil.

- Vi vil anbefale, at forbrugerne holder øje med, at et site er godkendt med e-mærket. Hvis det er det, så er det også certificeret på det danske marked, fortsætter Tim Kurstein.

Firma: Vi er selv blevet snydt
Brugere - der klager - er nu i stort tal blevet blokeret fra OnePlay's Facebook side, hvor man også kan læse, at firmaet skyder skylden for, at sprog-hack'et ikke virker, på Electronic Arts.

Ifølge OnePlay så er firmaet selv blevet snydt af deres leverandører. Og OnePlay har solgt licenserne i god tro på, at de var engelsksprogede.

Derfor vil OnePlay nu refundere alle købere af det fejlagtige produkt og har tilbudt dem at købe det samme spil, dog noget dyrere, på engelsk.

Flere spilnyheder fra Eurogamer.dk:

Se også: Fransk gamertøs deler tæsk ud i blindeSe også: Færre spil til PS4 og Xbox 720Se også: Call of Duty i levende liveSe også: Eksklusiv video: Assassins Creed 4 - Black FlagSe også: Spil: Tastatur til absolutte nørderSe også: Spilanmeldelse: Sci-fi eventyr i Dead Space 3Se også: Spilanmeldelse: Guns of Icarus

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere