Tatovering overvåger dit helbred

Apparat i microstørrelse er ved at blive udviklet til at overvåge kroppen

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Nu sætter du lægen på kroppen
Med en tykkelse på 1/1000 af et hår er vi helt nede i microstørrelsen på denne 'sundhedsgadget'.

Forskere i USA har er i gang med at udvikle et måleapparat, der i praksis er et lille elektronisk kredsløb, som kan klistres på kroppen, skriver tech-magasinet Wired.com. Og den lille 'elektroniske tatovering' bliver så siddende og overlever mindst 500 gange vask, lover forskerne.

LÆS OGSÅ:

Se også: Nu må robotter passe dig på sygehuset

Ideen er, at man kan bære 'tatoveringen', som måler temperaturer og andre kropsfunktioner. Man kan fx. bruge opfindelsen, som endnu er ved at blive udviklet, på babyer, der skal overvåges tæt af lægerne.

Sådan ser apparatet ud under et mikroskop. (Foto: Hong Yeo and John Rogers)

IT-nyheder fra i eftermiddag:

Bliv en vandhund - og tab dig
Umiddelbart lyder ideen ganske logisk: Hvis kroppen skal bruge mere energi på grund af for eksempel kulden i vand, så bruger du også flere kalorier. Og det er netop teorien bag den omfattende forskning, som blandt andre folk fra NASA lige nu undersøger.

Tech-magasinet Wired er gået skridtet videre og har været forsøgskanin på den noget alternative slankekur:

IT-nyheder fra i morges:

Ændret tidslinje - og flere reklamer
Facebook er i - næsten - ubemærkethed gået i gang med at teste et helt nyt design blandt brugerne i blandt andet New Zealand. Der er dog intet nyt om, hvordan ændringerne slår igennem i Danmark.

Det betyder blandt andet, at der rykkes rundt på flere af funktionerne, skriver hjemmesiden Mashable, ligesom at flere af menuerne er 'slankere' og mere strømlinet. Der kommer samtidig flere reklamer og sponsorerede beskeder ind i tidslinjen, afslører nogle af dem, der har oplevet forandringerne på deres Facebook-sider.

Læs også mere om det nye design på IT-hjemmesiden The Next Web.

Telia klar med Fri Tale
Få dage efter, at Teleselskabet 3 ændrede sin prisstruktur, melder Telia sig nu med sit modspil, skriver Mobilsiden.dk. Telia vil som 3 sælge pakker med fri tale og store mængder af data. Men modsat 3 har Telia valgt at bibeholde sine 'gamle' abonnementer, hvor folk med et lavt forbrug af tale og data fortsat kan få et billigere abonnement. Hos TDC afviser man i øvrigt at gå med 'på prislegen' lige nu.

4K-film på ny PlayStation 4
Du får brug for en netforbindelse af de megatunge - men så er der også adgang til film i højeste 4K-HD-kvalitet, skriver hjemmesiden Flatpanels.dk.

Planen hos Sony er nemlig angiveligt, at det forbedrede filmformat skal kunne vises på fx. den kommende PlayStation 4 og de dyreste af Sonys fladskærme.

Men filmene fylder rigtig meget - typisk over 100 GB. Den størrelse forsøger Sony dog at få ned, inden den endelige lancering.

Trend på mobilmesse: Dobbelt SIM-kort-telefoner
Vi har ikke de bedste erfaringer med dobbelt-SIM-telefoner her på redaktionen. Men på mobilmessen i Barcelona er en af de store trends netop telefoner, hvor du kan have to telefonnumre i samme mobil.

Se herunder hvad Samsungs bud på en dobbelt-SIM-telefon kan - og læs mere hos fænomenet hos CNET.com:

APPLE:

Se også: Apple: Sælg iPhones - eller bliv fyret

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere