250.000 Twitter-konti hacket

USAs præsident Obama er blandt den kvarte million af Twitter-brugere hvis Twitter-profil kan være hacket

Twitter havde ved udgangen af 2012 mere end 200 millioner aktive brugere verden over. (Foto: Twitter)
Twitter havde ved udgangen af 2012 mere end 200 millioner aktive brugere verden over. (Foto: Twitter)

En stor hacker-sag har ramt det sociale netværk Twitter, hvor 250.000 bruger-konti kan være kompromitteret.

Blandt de profiler, som muligvis er hacket, er politiske topfolk som USAs præsident Obama, og andre kernepersoner inden for politik og medier, skriver CNET.

'Dette angreb var ikke amatør-arbejde, og vi tror ikke, at det var en isoleret hændelse. Angrebene var ekstremt sofistikerede, og vi mener, at andre selskaber og organisationer også er blevet angrebet på lignende måde for nylig', skriver Twitters sikkerhedsfolk på selskabets blog.

Stjal 250.000 passwords
Twitter opdagede angrebene i slutningen af sidste uge, hvor de lagde advarsler ud på deres blog.

'I denne uge lagde vi mærke til nogle usædvanlige mønstre, som første til at vi identificerede uautoriserede forsøg på at få adgang til Twitter-brugerdata. Vi opdagede et igangværende angreb og vi var i stand til at lukke ned for processen få øjeblikke senere', skriver Twitter-ansatte i et blogindlæg fredag.

Selvom angrebet blev stoppet hurtigt, så nåede hackerne at få en del oplysninger op under neglene, inden de blev stoppet.

'Vores undersøgelser har indtil videre tydet på, at angriberne kan have fået adgang til begrænset brugerinformation - brugernavne, email-adresser, session tokens og krypterede versioner af passwords - for cirka 250.000 brugere', skriver det sociale netværk.

Blandt dem, som er blevet hacket, er ifølge en analyse nogle af de mest indflydelsesrige mennesker i politik, medier og sociale medier, skriver CNET.

Kan bruge passwords
Twitter sendte i kølvandet på angrebet mails ud til de konti, som kunne være påvirket, om at passwordet for deres konto var blevet genindstillet for at undgå risiko for, at deres konto blev misbrugt.

Hvis man bruger samme password til sin Twitter-konto og sin email, så er det en god ide at skifte dem også, så de lækkede Twitter-data ikke bliver misbrugt i andre dele af éns sociale liv.

Ifølge Twitters blog samarbejder firmaet med politi og efterretningstjeneste i et forsøg på at finde bagmændene bag angrebene og retsforfølge dem 'for at gøre internettet sikrere for alle brugere'.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere