Microsoft-boss: Windows 8 gør det okay

Windows 8 er endnu ikke den store revolution, som Microsoft håbede på. Alligevel mener firmaets marketing- og salgschef, at det går i den rigtige retning

Microsoft indrømmer, at firmaet stadigvæk har meget at tage sig til med Windows 8. (Foto: Microsoft)
Microsoft indrømmer, at firmaet stadigvæk har meget at tage sig til med Windows 8. (Foto: Microsoft)

Det er nu over tre måneder siden, at Windows 8 blev lanceret og det fejrer Microsoft med at lade firmaets marketing- og salgschef, Tami Reller, give en overflod af interviews til pressen – samt til Microsofts egen blog.

Her fortæller Microsoft-bossen, at det går ganske fint med Windows 8, også selvom operativsystemet endnu ikke har fremskabt den store revolution, som der ellers blev snakket så meget om i tiden op til lanceringen.

LÆS OGSÅ:Computer til kaffebordet

Indtil videre tyder alt på, at Windows 8 sælger i samme tempo som sin forgænger, og tidligt i januar annoncerede Microsoft, at firmaet havde solgt over 60 millioner licenser af operativsystemet.

- Vi føler, at vi er kommet godt fra start med Windows 8, men der er selvfølgelig meget at tage sig til endnu, siger Tami Reller.

Skal vi tro, Fru Reller, så er der en masse spændende pc’er og tablets på vej med Windows 8, og selvom hun ikke kommer ind på det i interviewet på Microsofts egen blog, så har hun til flere amerikanske medier udtalt, at der ved lanceringen blev kastet grus i maskineriet fordi der simpelthen ikke kunne produceres nok berøringsfølsomme skærme til alt det nye Windows 8-grej.

LÆS OGSÅ:Microsoft-boss er helt galt på den

Vi ved ikke om det har skabt problemer for Microsofts egen tablet, Surface RT, og firmaet nægter da også at oplyse salgstallene for maskinen. Analysefirmaet IDC spår dog, at der i fjerde kvartal af sidste år blot blev solgt omkring 900.000 Surface-maskiner. Det skal sammenlignes med, at Apple i samme periode solgte over 23 millioner iPads.

Surface RT lanceres herhjemme i Danmark den 14. februar.

Tami Reller fokuserer i stedet på, at der nu er blevet downloadet over 100 millioner Windows-apps fra Microsofts online-butik, og understreger i interviewet, at softwaregiganten arbejder hårdt på, at levere de apps som forbrugerne efterspøger – og i en høj kvalitet.

Microsoft forventer, at mange softwareudviklere over tid vil prioritere Windows 8 da de her vil kunne sælge tjenester og udvidelser uden at skulle betale ekstra gebyr til Microsoft i døren.

Har du opgraderet til Windows 8 – og hvad synes du om operativsystemet?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere