Test: Fladskærme i tre prisklasser

Lyd og Billede udpeger de bedste fladskærme i tre forskellige prisklasser

Tre gode fjernsyn i hver deres prisleje. (Foto: Lyd og Billede)
Tre gode fjernsyn i hver deres prisleje. (Foto: Lyd og Billede)

Skal der en ny fladskærm under juletræet i år?

Så er det godt at begynde at lave din research allerede nu, for der er meget stor forskel på, hvad du får for pengene.

Smarte finesser, god billedkvalitet og 3D-teknologi er ikke længere forbeholdt de dyreste modeller, men kan også findes i mellemklassen. De billigere modeller kan til gengæld være lige lovligt skrabede sammenlignet med lidt dyrere TV i samme klasse.

Lyd og Billede har testet en række fjernsyn og kommer her med de bedste bud inden for tre forskellige prisklasser.

Under 10.000: Sony KDL-40EX653 LED-LCD tv

Fakta

40" LED LCD-tv, 1920 x 1080

4 HDMI, 2 USB

Trådløst internet/Wi-Fi

Pris: 6.300 kroner

Bedømmelse: Utroligt meget billede for pengene

For beskedne 6.300 kroner leverer Sonys 40 tommers budgetmodel klart godkendt billedkvalitet, men lyden er tynd.

Sony har altid haft for vane at levere gode tv’er i budgetklassen, som gerne er ribbet for overflødigt ekstraudstyr, men leverer flot billedkvalitet til prisen. Den nye budgetserie EX653 er alligevel mindre ribbet, end man skulle forvente: Faktisk har denne model en del udstyr, som bare for et par år siden var forbeholdt de dyrere modeller, herunder indbygget Wi-Fi og smart-tjenester. Derimod må du klare dig uden understøttelse af 3D.

Kontrasten er ikke lige så knaldstærk, som man ser på dyrere LED-skærme, men fungerer tilfredsstillende i praksis.

Farvegengivelsen er også god, frem for alt når vi vælger Sonys biografindstilling, som har de mest neutrale farver. Sony skærmen mister dog lidt, når det kommer til bevægelser. Billedbehandlingen er standard 50 Hz, uden interpolering eller bevægelseskompensation af nogen art, og dermed kan billedet til tider opleves lidt “i ryk”.

40EX653 lider desuden af en kraftigt begrænset betragtningsvinkel. Man skal ikke bevæge sig meget op, ned eller til siden, før billedet bliver blegt, og farverne vaskes ud. Derfor lønner det sig at benytte den indbyggede tilt-funktion, hvis du placerer tv’et på et lavt bord.

Samlet set kan man sige: Vil du have en simpel, billig skærm med god billedkvalitet, er svært at gå fejl af Sony KDL-40EX653. Hvis du hører til dem, der stiller lidt højere krav, vil vi anbefale at kigge nærmere på storebror 40EX753, som har både 3D og lidt glattere billedbehandling til en tusindlap ekstra.

Plusser

God kontrast

Fin farvegengivelse

Minusser

Dårlig betragtningsvinkel

Mangler billedudjævning

Læs hele testen af Sony KDL-40EX653 her.

10.000-20.000 kroner: Philips 46PFL7007 LED LCD-tvFakta

46" 3D LED LCD, 1920 x 1080

5 HDMI, 3 USB

MPEG4-modtager

Philips Smart TV-portal

Ambilight Spectra 2 omgivelseslys

Pris: 12.275 kroner, philips.dk

Bedømmelse: Prisbilligt smart-tv

Philips’ nye mellemvægter, 46PFL7007, er et fornuftigt prissat tv med lækkert design, flot billedkvalitet og mange af de rette finesser om bord.

Philips’ 7000-model kan skilte med ekstra glat 480 Hz billedbehandling og en kraftig dual-core processor, som gør smart-funktionerne betragtelig hurtigere. Her får du desuden fire HDMI-indgange, indbygget trådløst internet og 3D – alt sammen i en lækker, design-orienteret indpakning.

Tv’et kommer med en smart tosidet fjernbetjening med de sædvanlige knapper på den ene side og et kompakt minitastatur på den anden. Således bliver det nemmere at indtaste søgeord, passwords og lignende, når man er på nettet.

Philips 46PFL7007 er et veludstyret smart-tv, som byder på flot billedkvalitet med en nuanceret og fin farvegengivelse, samt mange interessante (såvel som mindre interessante) smart-funktioner. Philips har et behov for at opdater deres smart-portal med flere aktuelle tjenester, og vi savner Flash-understøttelse i browseren. Derimod fungerer 46PFL7007 hurtigt i de smart-funktioner, der findes.

Plusser

Rigtig god farvegengivelse

Glatte bevægelser

Minusser

Begrænset antal smart-tjenester

Browser understøtter ikke Flash

Læs hele testen af Philips 46PFL7007 her.Over 20.000: Panasonic TX-L55WT50 LCD/LED-tvFakta

55" 3D LED LCD, 1920 x 1080

4 HDMI, 2 USB

MPEG4-modtager

Smart Viera internetportal

Pris: 22.950 kroner, panasonic.dk

Bedømmelsen kort fortalt

For dig, der er vant til plasmaskærme, men nu vil prøve noget nyt, er Panasonics topmodel blandt LED-tv’er et godt alternativ med fejende flot billedkvalitet.

Foruden de almindelige indgange har dette smart-tv indbygget Viera Connect – Panasonics egen web tv-portal med smarte tjenester, som i dette tilfælde går ekstra hurtigt takket være en ekstra kraftig indbygget processor af typen dual-core. Det er også klar til 3D og kommer med Panasonics nye, superlette aktive 3D-briller med Bluetooth-teknologi.

I modsætning til den koreanske konkurrent kan Panasonic-skærmen ikke styres med stemmen eller hænderne. Derimod kan den fjernbetjenes via smartphone med deres Viera Remote app til iPhone.

Panasonic TX-55WT50 er bestemt en af de bedre LED-skærme på markedet netop nu. Det, den mangler af fancy kontrolmuligheder, vinder den ind igen gennem overbevisende billedkvalitet og byggekvalitet.

Du betaler imidlertid en ganske høj pris for denne LED-topmodel, og en af de argeste konkurrenter er faktisk Panasonic selv: Til denne pris kan du nemlig også købe plasma-topmodellen 55VT50!

Plusser

Rigtig god farvegengivelse og kontrast

Knivskarpt og detaljeret billede

Glatte bevægelser

Minusser

Noget strølys i kanterne

Mangler THX-modus

Læs hele testen af Panasonic TX-L55WT50 her.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen