Den nye iMac kommer i morgen

Efter en længere ventetid er Apple nu endelig klar med firmaets nye stationære computer, som er den tyndeste iMac hidtil

Mac blev introduceret første gang i 1999, siden har den ændret form flere gange, og nu kommer den hidtil tyndeste og måske lækreste af dem alle.

De nye iMacs har fået et meget tyndere alukabinet, som er 5 mm tyndt i kanterne og sat sammen med en teknik kaldet friction stir svejsning, som giver bedre styrke uden synlige søm.

Læs også: Opus – arvtageren til MP3?

Skærmen har fået det LED-baserede IPS-panel lamineret til glasset. Noget som eliminerer luftmellemrummet og gør det muligt at lave endnu tyndere skærm, og iMac´en leveres som før i 27” og 21,5” udgaver.

Den største model med 27” skærm har hele 2,56K opløsning, og alle skærme er individuelt kalibreret.

Alle iMacs har fået nyt Facetime HD-kamera, nye højttalere, USB 3.0, SSD-lagring, Nvidia Kepler grafikkort, SD-kortlæser og lynhurtig Thunderbolt-tilslutning, men ikke FireWire eller DVD-brænder.

Til gengæld har de Apple Fusion Drive, som med 128 GB fSSD kombineret med 1 eller 3 TB harddisk kører Mac OS X og grundlæggende programmer fra flashhukommelse, resten på harddisk og dynamisk vælger mellem de mest brugte programmer og flytter dem til flash fra harddisk for maks ydelse.

Læs også: Opladende afspiller

21,5” iMac er tilgængelig fra på fredag via www.apple.dk og diverse butikker, mens 27”-modellen er tilgængelig via www.apple.dk og kan leveres i december måned. 21,5 iMac med 2,7 GHz quad-core Intel Core i5 processor koster 10.599 kroner, mens 27” iMac med 2,9 GHz quad-core Intel Core i5 koster 14.599 kroner.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen