EB-læsere: Nej til lyd på bannerreklamer

Hvis nationen! kunne bestemme, så var der forbud imod lyd på bannerreklamer

Socialdemokraternes IT- og teleordfører Trine Bramsen, der i sidste uge meldte ud, at hun ville arbejde for et forbud imod bannerreklamer med lyd, får nu opbakning af læserne på ekstrabladet.dk.

I en afstemning på sitet siger 68 procent af deltagerne, at de er for et forbud imod bannerreklamer, der afspiller lyd, blot man rører dem med musen.

Hele 91 procent af deltagerne i undersøgelsen føler sig generet af de larmende reklamer.

Se også: S vil forbyde lyd på bannerreklamer

Halvdelen blokerer for reklamer
71 procent af deltagerne i afstemningen føler sig 'ofte' generet af bannerreklamer, mens 20 procent af læserne 'en gang imellem' bliver generet af reklamerne.

Kun knap 9 procent siger, at de aldrig bliver generet af lyd fra bannerreklamer, som popper op på deres skærm.

Næsten halvdelen, 46 procent, af dem, som har deltaget i undersøgelsen, har dog allerede taget deres forholdsregler imod nettets reklamer ved for eksempel at installere software, som blokerer for reklamerne.

Se også: Forbud på bannerannoncer bliver dyrt

Branche: Forbud er ikke nødvendigt
Læsernes oplevelse af reklamer går stik imod udmeldingerne fra både reklamebranchen og de medier, som tjener penge på bannerreklamerne.

- Bannerannoncer er den væsentligste indtægtskilde for netmedierne, og lyd er en del af mange annoncer. Hvis man skulle finde på at forbyde brug af lyd, vil det kunne få konsekvenser for mediernes annonceindtægter, da det kan presse priserne. Og dét på et annoncemarked, der i forvejen er meget presset, siger Morten Helveg Petersen, viceadministrerende direktør i Danske Medier, til ekstrabladet.dk.

Hos Dansk Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening, DRRB, har man svært ved at se problemet med de larmende pop-op-annoncer, men er åben over for en generel revidering af markedsføringsloven, så den bliver mere tidssvarende.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen