USA advarer mod kinesiske telegiganter

Et udvalg for efterretning under den amerikanske kongres advarer imod de to kinesiske producenter af mobiltelefoner og infrastruktur til telekommunikation

Repræsentanternes Hus under den amerikanske kongres har sit eget udvalg for efterretningsspørgsmål, og ifølge ZDNet advarer en rapport fra dette udvalg nu om, at amerikanske firmaer skal være yderst påpasselige og tilbageholdende med at gøre forretninger med de to kinesiske tele-giganter, Huawei og ZTE.

Blandt andet anbefaler rapporten angiveligt, at de to firmaer skal forhindres i at opkøbe eller at fusionere med virksomheder i USA. Og private, amerikanske firmaer bør advares imod at gøre forretninger med ZTE og Huawei, mener udvalget.

Læs også: Acer er klar til Windows 8

Både Huawei og ZTE har nære bånd til den kinesiske regering og ikke mindst det kinesiske militær, og efterretningsudvalget i USA mistænker blandt andet, at kinesisk udstyr til tele-infrastruktur fra de to firmaer kan indeholde spionudstyr, der kan fjernstyres af kinesiske efterretningstjenester.

Der er intet nyt i, at Huawei og ZTE, som henholdsvis er den anden og den femte største leverandør af infrastruktur til telekommunikation i verden efter svenske Ericsson, bliver mødt med forbud og begrænsninger. I USA er Huawei blevet forhindret i at deltage i etableringen af et trådløst netværk til nødopkald, og i England har den kinesiske tele-gigant været nødt til at indgå i et samarbejde med den britiske regering, som insisterer på at kontrollere firmaets udstyr.

Læs også: Det koster Samsung Galaxy S III mini

Både Huawei og ZTE har prompte reageret på beskyldningerne fra det amerikanske udvalg og påpeger blandt andet, at politikerne har ”ignoreret såvel tekniske og kommercielle realiteter,” fortæller ZDNet. Ifølge Huawei er rapporten intet andet end et forsøg på at ”forhindre konkurrence og sabotere kinesiske firmaers indtog på det amerikanske marked”!

Det er endnu uklart, om rapporten nøjes med at beskæftige sig med de to firmaers udstyr til infrastruktur, eller om de kinesiske mobiltelefoner også er under amerikansk mistanke.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen