Hent færdigt Windows 8 om to uger

Microsoft har annonceret, at Windows 8 nu er færdigt – operativsystemet kan downloades allerede den 15. August

Windows 8 kan downloades i færdig version fra den 15. august af udviklere og IT-professionelle. Vi andre kan købe Windows 8 fra den 26. oktober. (Foto: Microsoft)
Windows 8 kan downloades i færdig version fra den 15. august af udviklere og IT-professionelle. Vi andre kan købe Windows 8 fra den 26. oktober. (Foto: Microsoft)

Det ser ikke ud til, at Microsoft får problemer med, at få Windows 8 ud på butikshylderne til oktober. Softwaregiganten har netop annonceret, at man er færdig med at rode med softwaren, og at operativsystemet er blevet sendt ud til pc-producenter som HP, Lenovo og Dell.

Microsoft har tidligere lovet, at Windows 8 lanceres den 26. oktober, og alt peger altså i retningen af, at du vil kunne smutte ud og købe en spritny Windows 8-computer den dag, eller downloade operativsystemet og opgradere din nuværende computer.

LÆS OGSÅ:Microsoft slukker for Hotmail

Hentes fra den 15. august
Softwareudviklere og IT-professionelle vil kunne få fingre i Windows 8 allerede den 15. august via Microsofts forskellige partnerprogrammer, og lur os om det ikke betyder, at operativsystemet hurtigt finder vej til internettets skyggesider og fildelingsnetværkene.

Windows 8 er Microsofts første operativsystem, der er udviklet til brug med berøringsfølsomme skærme, og det kommer blandt andet med en helt ny startmenu. Microsoft lover dog, at Windows 8 også virker fint med mus og tastatur.

LÆS OGSÅ:Er dette iPad Mini?

To slags Windows
Sammen med Windows 8 lancerer Microsoft også Windows RT, der er udviklet til tynde og lette tablet-computere. Windows RT kan ikke køre klassiske Windows-programmer, men kun apps, der er lavet til den nye brugeroplevelse.

Ideen med Windows RT er, at komme ud med lette og veldesignede maskiner, der kan konkurrere med iPad og de mange forskellige Android-tablets. Microsoft lancerer sin egen tablet – Surface – der også kommer ud i butikkerne den 26. oktober. Det er dog endnu usikkert om Surface kun lanceres i USA til at starte med, eller om vi også får selskab af maskinen herhjemme.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen