Virus slukker for internettet på mandag

300.000 mister internetforbindelsen på mandag. Se her, om også din computer bliver ramt

Kortet viser hvor i verden, at computere er inficeret med virus, så de måtte benytte de midlertidige servere, som FBI nu slukker for. (Foto fra Youtube.com)
Kortet viser hvor i verden, at computere er inficeret med virus, så de måtte benytte de midlertidige servere, som FBI nu slukker for. (Foto fra Youtube.com)

Mandag bliver noget af det tætteste vi endnu har været på internettets dommedag. Her slukker det amerikanske forbundspoliti nemlig for nogle servere, som sikrer internetadgang omkring 300.000 computere på verdensplan.

De mange computere, som bliver ramt af et nedbrud, er computere, som stadig er inficerede med en virus, der ramte knap 600.000 computere - både pc og Mac - for godt et år siden.

Læs også:

Se også: Mystisk nedbrud rammer Apples App Store

Dengang måtte FBI indsætte nye servere, da en lukning af de eksisterende ville have betydet et online-nedbrud for samtlige inficerede maskiner.

Og det er de nye servere, som FBI slukker for mandag klokken 6.01 dansk tid.

Det skønnes, at 70.000 af de inficerede coomputere befinder sig i USA, mens 26.000 af dem er italienske.

Du kan tjekke om din computer er inficeret her!

Er den ikke inficeret, behøver du ikke foretage dig yderligere. Er den derimod inficeret, kan du få hjælp til oprydningen her.

Du kan også læse mere på FBI's hjemmeside. Eller på den til lejligheden oprettede hjemmeside om DNS Changer Malware.

Det uvist hvor mange danske computere, der inficerede, men på videokortet herunder kan man i hvert fald ud fra de gule prikker se, at Danmark ikke er gået helt fri:

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere