Hva' fanden: Spotify sletter min musik

Er det OK, at Spotify bare fjerner musik uden at oplyse brugere, der betaler 100 kroner om måneden, om det?

Han er kender, at det er et 1. verdens problem, men derfor irriterer det stadig Nicolas Estrup grænseløst, at Spotify bare sletter musik uden at oplyse brugere - som betaler 100 kroner om måneden - om det: - Det fede ved musik er jo netop, når jeg tilfældigt hører et gammelt nummer eller får lyst til at høre noget, jeg egentlig havde glemt. Når jeg så kommer i tanke om det, er det væk. (Privatfoto)
Han er kender, at det er et 1. verdens problem, men derfor irriterer det stadig Nicolas Estrup grænseløst, at Spotify bare sletter musik uden at oplyse brugere - som betaler 100 kroner om måneden - om det: - Det fede ved musik er jo netop, når jeg tilfældigt hører et gammelt nummer eller får lyst til at høre noget, jeg egentlig havde glemt. Når jeg så kommer i tanke om det, er det væk. (Privatfoto)

OPDATERING: Spotify svarer på kritkikken her

Det skulle være så smart med Spotify, hvor du - gratis - kan streame flere millioner musiknumre gratis, hvis du kan holde ud at lytte til reklamer imellem numrene.

Og hvis du så tilmed betaler 100 kroner hver måned for et 'premium'-abonnement kan du endda slippe for reklamer og samtidig bruge Spotify på din mobil. Med premium kan du også lytte til din selvlavede playliste offline.

Læs også:

Se også: 50 Cent bider Dr. Dre i ørerne

Glemt musik, der dukker op igen
Men da Nicolas Estrup, som til daglig er spiljournalist på Pixel.tv, for nylig ville lytte til sin egen playliste, opdagede han, at nogle af numrene var blevet fjernet.

- Jeg synes, det er latterligt, at man betaler 100 kroner om måneden for et premium-abonnement, og så forsvinder musikken alligevel, selv om man har trukket den over på sin egen playliste, fortæller Nicolas Estrup.

- Det fede ved musik er jo netop, når jeg tilfældigt hører et gammelt nummer eller får lyst til at høre noget, jeg egentlig havde glemt. Når jeg så kommer i tanke om det, er det væk.

Læs også:

Se også: Monster-lyd: Fremragende hovedtelefoner fra Nokia

De skal gøre opmærksom på det
I Nicolas Estrups tilfælde var det det amerikanske elektroniske rockband Awolnation, der var blevet fjernet.

- Det mest skuffende er, at jeg ikke er blevet gjort opmærksom på det, og jeg ved jo ikke, om de også har fjernet andet musik fra min playliste, siger Nicolas Estrup, som nu har slettet Spotify på sin computer og er gået tilbage til iTunes.

- Awolnation er også blevet fjernet fra iTunes, men der beholder jeg i det mindste det musik, jeg har betalt for. Hos Spotify betalte jeg 100 kroner om måneden og skulle så åbenbart også købe et nummer for 11 kroner, for at være sikker på at beholde det. Det har jeg svært ved at se fidusen i.

Fremover er der kun én vej for musikelskeren:

- I fremtiden holder jeg mig til kassettebånd, LP'er og iTunes. Det er tre ting, jeg kan stole på.

Læs også:

Spilnyheder - 27. jun. 2012 - kl. 13:02 Den korteste vej til stjernerne på Roskilde

Spotify svarer
Spotify beklager, at det nogle gange kan være nødvendigt at fjerne sange. De hæfter sig dog ikke overraskende ved, at det 18 millioner sange store bibliotek hver dag udvides med op mod 20.000 sange.

- Det kan ske, at rettigheder til musik skifter mellem flere parter. Da Spotify er en lovlig tjeneste, må vi nogle gange fjerne musikken. Det samme gælder for andre lovlige digitale tjenester.

- Det kan så skabe et hul, hvor Spotify en overgang ikke har rettighederne til musikken, hvilket er en skam. Men vi lover, at vi gør vores bedste for at få det fjernede musik tilbage så hurtigt som muligt. Vores mål er, trods alt, at tilbyde alt musik i verden, lyder det i en skriftlig udtalelse til ekstrabladet.dk fra Spotifys nordeuropæiske PR-chef, Sofie Grant.

Spotify svarer ikke
ekstrabladet.dk ville også gerne have svar på følgende:

- Hvorfor gør I ikke brugere opmærksom på det, når I fjerner musik/kunstnere?
- Hvor meget musik er blevet fjernet fra Spotify?
- Bliver musik, man køber hos jer, også fjernet, hvis kunstneren fjernes fra Spotify?
- Hvorfor skal man betale 100 kroner om måneden for at være premiummedlem, hvis i alligevel kan fjerne musikken, som I ønsker?

Disse spørgsmål har Spotify ikke svaret på.

OPDATERING: Spotify har nu til dels svaret på spørgsmålene. Læs, hvad de har at sige, her!

Har du også oplevet, at dine yndlingsnumre er blevet fjernet fra Spotify? Er du i så fald blevet gjort opmærksom på det? Eller er streamingtjenester bare det fedeste?


Følg os på Facebook

1 af 3 Med 18 millioner numre er der lidt for enhver smag på streamingtjenesten Spotify, men du kan ikke være sikker på, at dine favoritnumre forsvinder igen. (PR foto)
2 af 3 Spotifys nordeuropæiske PR-chef, Sofie Grant, kalder det en 'skam', når streamingtjenesten er nødt til at fjerne noget musik.
3 af 3 Han er kender, at det er et 1. verdens problem, men derfor irriterer det stadig Nicolas Estrup grænseløst, at Spotify bare sletter musik uden at oplyse brugere - som betaler 100 kroner om måneden - om det: - Det fede ved musik er jo netop, når jeg tilfældigt hører et gammelt nummer eller får lyst til at høre noget, jeg egentlig havde glemt. Når jeg så kommer i tanke om det, er det væk. (Privatfoto)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen