Dansk internethastighed sakker bagud

På godt to år er Danmark dumpet fem pladser på listen over lande, der har det hurtigste internet

Danmark er nummer ni i Europa og nummer 14 globalt, når det kommer til at have den i gennemsnit hurtigste internetforbindelse. (Skærmbillede fra rapporten 'The State of the Internet' fra Akamai)
Danmark er nummer ni i Europa og nummer 14 globalt, når det kommer til at have den i gennemsnit hurtigste internetforbindelse. (Skærmbillede fra rapporten 'The State of the Internet' fra Akamai)

Siden tredje kvartal 2009 er den gennemsnitlige hastighed, som danskerne går på nettet med, steget fra 4,8 Megabit pr. sekund til 5,7 Mb.

Alligevel er Danmark begyndt at sakke bagud i forhold til flere andre lande. Det viser en nyligt offentliggjort rapport fra amerikanske Akamai, som har målt internethastigheder verden over for fjerde kvartal 2011.

Læs også: Her er listen fra 3. kvartal 2009

Ifølge rapporten er Danmark faldet fem pladser på verdensranglisten - fra ni til 14 - over de hurtigste internetlande i verden. Blandt andet er vi blevet overhalet af vore nordiske brødre fra Norge og Finland.

Og Sverige er det eneste europæiske land, som kan prale af at have repræsentanter på top 50-listen over verdens hurtigste internetbyer. Umeå er nummer 15, mens Göteborg er nummer 50 på listen, som yderligere tæller seks sydkoreanske byer (de seks hurtigste), Hong Kong samt 41 japanske byer. Heller ikke i top 100 er en dansk by repræsenteret.

Sammenlagt er den gennemsnitlige hastighed i Sverige dog faldet med 0,2 Megabit pr. sekund, og landet er faldet fra nummer fem til 18 globalt.

Sydkoreanske Taegu er i øvrigt stedet, hvor du får det hurtigste internet. Her kobler indbyggerne sig på med en gennemsnitshastighed på 21,8 Megabit pr. sekund.

Tryk på listerne til højre for at se dem i stor størrelse.

Via Huffington Post


Følg os på Facebook

1 af 3 Global top 10 over lande med den i gennemsnit hurtigste internetforbindelse. (Skærmbillede fra rapporten 'The State of the Internet' fra Akamai)
2 af 3 Europæisk top 18 inklusiv Israel og Forenede Arabiske Emirater. (Skærmbillede fra rapporten 'The State of the Internet' fra Akamai)
3 af 3 Danmark er nummer ni i Europa og nummer 14 globalt, når det kommer til at have den i gennemsnit hurtigste internetforbindelse. (Skærmbillede fra rapporten 'The State of the Internet' fra Akamai)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen