'Apple er 10 år efter Microsoft'

Velkommen til Microsofts verden! Det nylige malware-angreb på Mac-computere er et forvarsel om en helt ny tid for Mac-ejere

Apple er 10 år efter Microsoft, når det kommer til erfaring med hacker-angreb, mener chefen for IT-sikkerhedsfirmaet Kaspersky. (Foto: Colourbox)
Apple er 10 år efter Microsoft, når det kommer til erfaring med hacker-angreb, mener chefen for IT-sikkerhedsfirmaet Kaspersky. (Foto: Colourbox)

Malware-agrebet som ramte op mod 600.000 Mac-computere for godt to uger siden, er kun begyndelsen på en lang række angreb, som fremover vil ramme Apples styresystem.

Og Mac-angrebet bør få Apple til at ændre på sin tilgang til opdateringer af styresystemet. Det mener stifteren af IT-sikkerhedsfirmaet Kaspersky, Eugene Kaspersky.

- Jeg mener, at de (Apple, red.) er ti år efter Microsoft, når det kommer til sikkerhed.

- I mange år har jeg sagt, at der ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt ikke er den store forskel på Mac og Windows. Det har hele tiden været muligt at udvikle Mac-malware, men denne var en smule anderledes. For eksempel stillede den spørgsmål om blive installeret på systemet, og, ved at udnytte sårbarheder, var den i stand til at komme ind i 'brugertilstand' uden at udløse alarmer, siger Eugene Kaspersky til Computer Business Review.

Velkommen til Microsofts verden
Sikkerhedsfirmaet oplever mere og mere malware rettet specifikt mod Mac-computere. En konsekvens af at Apples produkter bliver mere og mere populære. Og det vil blive værre endnu.

- Det er bare et spørgsmål om tid og markedsandele. IT-kriminelle har anerkendt, at Mac er et interessant område ... Velkommen til Microsofts verden, Mac. Den er fuld af malware.

- Apple bevæger sig nu ind i samme verden, hvor Microsoft har været i mere end 10 år: Opdaterinmger, sikkerhedspatches og så videre. Vi forventer nu at se mere og mere af det, for IT-kriminelle lærer af succes, og dette angreb var det første succesfulde af slagsen, siger siger Eugene Kaspersky.


Følg os på Facebook

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere