Også Twitter-forbud ved OL i London

Lyd, billeder og video fra sommerens konkurrencer ved OL i London må ikke deles på sociale netværk. Vagter er 'uddannet til at afskrække folk fra at tage billeder'

Med vagter, der er 'uddannet til at afskrække folk fra at tage billeder', er der lagt op til en herlig forbudssommer under de olympiske lege i London. (Foto: PR foto og Colourbox / collage)
Med vagter, der er 'uddannet til at afskrække folk fra at tage billeder', er der lagt op til en herlig forbudssommer under de olympiske lege i London. (Foto: PR foto og Colourbox / collage)

Dansk Boldspil Unions Twitter-forbud ved årets EM i fodbold har skabt røre i den lille, hjemlige andedam.

Men fodboldfolkets bosser er ikke de eneste i sportens verden med berøringsangst overfor sociale medier.

Således vil det ved sommerens olympiske lege ikke være tilladt at offentliggøre hverken lyd, billeder eller video fra konkurrencer eller de omkringliggende områder.

På OL-billetterne kan man læse, at lyd, billede og video kun må bruges privat.

'En billetejer må ikke offentlliggøre eller udsende video og/eller lydoptagelser, herunder på sociale netværk og internettet mere generelt', lyder blandt andet i skræmmekampagnen på billetten.

Det betyder, at du som tilskuer ikke må dele dine lyd-, billede- eller video-optagelser på hverken Facebook, Twitter, Google+ eller det, der ligner.

Afskrække folk fra at tage billeder
Det forbud skal arrangørerne nok få sit hyr med at få tilskuerne til at overholde. Men de prøver allerede ihærdigt. Sikkerhedsvagter fra G4S, som lige nu patruljerer i den olympiske by, der er under opbygning, bevægede sig for nylig ud af byen, hvor de bad engelske pressefotografer om at holde aftrækkerfingeren i ro. Vel at mærke på et offentligt område, hvor fotograferne må gøre, hvad der passer dem.

Vagterne fortalte, at de var blevet 'uddannet til at afskrække folk fra at tage billeder', skriver British Journal of Photography.

Det skal nok blive en hyggelig sommer i det engelske.

Kilder: British Journal of Photography via Petapixel og TechCrunch


Følg os på Facebook

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere