Sådan gemmer du dig for Google

1. marts begynder Google at indsamle oplysninger om dig på tværs af alle virksomhedens produkter. Se her hvordan du skjuler dig for dem

Gider du ikke, at Google indsamler oplysninger om dig, så se i artiklen, hvordan du kan undgå det. (Foto: Colourbox)
Gider du ikke, at Google indsamler oplysninger om dig, så se i artiklen, hvordan du kan undgå det. (Foto: Colourbox)

1. marts samler Google alle sine privatlivspolitikker i en enkelt, der vil gøre det muligt for søgegiganten at indsamle oplysninger om den samme person på tværs af alle Google produkter.

Det betyder blandt andet, at Google kan sammenholde dine søgninger på Youtube med de sider, du besøger via en almindelig Google-søgning og dermed målrette annoncer og andet indhold.

Har du eksempelvis søgt meget på madopskrifter, kan Google anbefale dig videoer om det samme, næste gang du besøger Youtube, skriver Computerworld.dk.

Frygten hos organisationen Electronic Frontier Foundation, der kæmper for brugernes rettigheder på elektroniske platforme, er, at søgningerne også kan afsløre mere personfølsomme oplysninger som seksuelle orientering, alder, interesser, religiøse overbevisning og helbred.

LÆS OGSÅ:

Se også: 13 geniale tricks til Google

Sådan gør du
Men der er en simpel metode til at skjule dine søgeoplysninger og besøgte hjemmesider for Google. En metode, som Electronic Frontier Foundation anbefaler.

Du skal bare gå ind på google.com/history, hvor du logger ind på din Google-konto. Derefter klikker du på 'Fjern hele Weboversigten' øverst på siden og efterfølgende på 'OK' på den næste side, når du bliver bedt om at bekræfte.

Det vil stoppe Google fra at gemme oplysninger om dig.

LÆS OGSÅ:

Se også: 10 FB-opdateringer direkte til spjældet

Husk også at slette cookies i alle dine brugte browsere, hvis du vil være helt sikker på, at Google ikke indsamler oplysninger om dig.

Benytter du dig ikke af Googles produkter som Gmail, Youtube, Picasa og Google+ er der ingen 'fare på færde'.

Kilde: Computerworld.dk


Følg os på Facebook

0 kommentarer
Vis kommentarer