Slettede fotos forbliver på Facebook

Du kan slette pinlige og ubehagelige fotos alt det du ved, men de forbliver på Facebooks servere i årevis og kan altid findes frem igen

Slettede fotos forbliver på Facebooks servere i årevis efter du har fjernet dem fra din personlige profil. (Foto: Jeppe Christensen)
Slettede fotos forbliver på Facebooks servere i årevis efter du har fjernet dem fra din personlige profil. (Foto: Jeppe Christensen)

Kom du i en brandert til at uploade et rigtig uheldigt foto til Facebook? Slettede du det igen i en fart? Det er ravende lige meget, for det eksisterer stadigvæk på Facebooks servere, og hvis man kender det direkte link til billedet, så kan det altid findes frem igen.

Sådan var situationen for tre år siden, da websiden Arstechnica.com første gang undersøgte sagen og nu, tre år efter, har Facebook stadigvæk ikke fået fikset problemet.

Arstechnica.com skriver, at det stadigvæk er muligt at finde frem til gamle, slettede fotos, hvis man kender det direkte link, der slutter med endelsen .jpg.

LÆS OGSÅ:Aktieekspert: Tjen boksen på Facebook

Nyt system på vej
Websiden giver et eksempel, hvor et billede blev slettet tilbage i maj 2008, men stadigvæk kan ses her i 2012 hvis bare man indtaster det direkte link ind i webbrowserens adressefelt.

- Det system, vi brugte til fotoopbevaring for et par år siden ,slettede ikke altid indholdet indenfor rimelig tid, også selvom de straks blev slettet fra websiden, skriver Facebook i en mail til Arstechnica.com.

Facebook siger, at fotosystemet aldrig fungerede som det skulle, og at man er i gang med at få et nyt fotoopbevaringssystem op at stå. Snart vil nye uploadede fotos ”kun” være på serverne i seks uger efter at du har trykket på slet.

Har du haft personlige problemer med slettede Facebook-fotos, som der stadigvæk tilgås med et direkte link?

0 kommentarer
Vis kommentarer