Er dette vejpiggens afløser?

Nyt navigationssystem udviklet af Toyota advarer japanske bilister på afveje

Toyota-kørende japanske spøgelsesbilister vil fremover blive advaret af navigationssystemet i bilen. (Foto: vd.dk)
Toyota-kørende japanske spøgelsesbilister vil fremover blive advaret af navigationssystemet i bilen. (Foto: vd.dk)

Vejdirektoratets forsøg på at stoppe spøgelsesbilister med vejpigge, var mildest talt en mindre fiasko og blev indstillet i slutningen af marts, efter at i alt tre bilister på rette vej fik flænset dækkene op.

Men nu er Toyota måske på vej med en lidt mere brugbar løsning. Den japanske bilproducent har netop annonceret en ny tilføjelse til det navigationssystem, som er indbygget i Toyota-køretøjer. En tilføjelse, der advarer bilister på afveje både mundtligt og på navigationsskærmen.

Funktionen vil fungere på motorveje, udvalgte betalingsveje, til- og frakørsler og ved betalingsanlæg i Japan fra 1. juni.

I Japan sker der hvert år cirka 1000 uheld, hvor en spøgelsesbilist er involveret. Måske kan mange af dem fremover undgås - og så endda uden flænsede dæk.

I Danmark blev der i 2010 registreret 198 spøgelsesbilister

Kilde: Akihabara News

1 af 2 'STOP! Du kører imod køreretningen. Vend bilen eller dø!' står der (måske) på advarselsskiltet, som spøgelsesbilister i en Toyota fremover vil blive mødt af. (Foto: Toyota.co.jp)
2 af 2 Toyota-kørende japanske spøgelsesbilister vil fremover blive advaret af navigationssystemet i bilen. (Foto: vd.dk)
0 kommentarer
Vis kommentarer