Gratis adgang til 7,5 mio. musiknumre

Piratkopiering får ekstra trange kår: Snart kan du downlåne 7,5 millioner musiknumre med dit lånerkort

Du kan låne millionvis af sange helt gratis lige så længe, du vil. (Foto: Colourbox)
Du kan låne millionvis af sange helt gratis lige så længe, du vil. (Foto: Colourbox)

Helt kvit og frit får bibliotekskunder pr. 1. juli adgang til millionvis af musiknumre, når udlånet BibZoom.dk udvider sortimentet med yderligere tre millioner skæringer.

Musikudlånet på BibZoom.dk er Danmarks største digitale biblioteksservice. På sitet er det også muligt at streame musik, finde podcast, Bollywood-film og e-bøger.

Læs også: Ulovlig downloading: Skandaløst eller i orden?

Lånetiden er en uge, og brugerne kan forny lånet ubegrænset. Det eneste, der kræves er et lånerkort til det lokale bibliotek.

Ved at låne musik via BibZoom.dk, får brugerne let og lovligt masser af musik og rettighedshaverne for også samtidig betaling for værkerne.

- Jeg tror, at for hvert ekstra klik på BibZoom.dk, er det et klik mindre på en piratside, siger områdedirektør i Statsbiblioteket Flemming Munch til ekstrabladet.dk.

Læs også: Musikpirat skal betale 160.000 kroner

- Hvorfor skulle brugere gøre brug af ulovlig piratkopiering, hvis musikken findes lovligt og på et velfungerende site, spørger Flemming Munch retorisk.

Han vurderer, at de ulovlige fildelingssider har stjålet markedet fra starten, hvor den etablerede branche har været tilbageholdende med digitaliseringen. Dermed er brugerne blevet ’skubbet’ over til piraterne.

- Vi forventer og håber på, at den voldsomme katalogudvidelse vil øge tilstrømningen af kunder, siger Flemming Munch.

Læs også: Bono raser mod musikpirater

Lige nu besøger 125-140.000 brugere siden om måneden, men det tal kunne let komme til at ligge omkring en kvart million.

Fra den 1. juli bliver det også muligt for Mac-brugere at få glæde af BibZoom.dk, da ny teknologi gør det muligt at komme uden om DRM – den beskyttelse, der hidtil har skullet beskytte mod piratkopiering.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere