Microsoft: Vi lukker hotmail for din skyld

En del danskere er lige nu lukket ude fra deres Hotmail-konto. Det er en ny sikkerhedspolitik, lyder svaret fra Microsoft

Ups...mange danskere har for tiden problemer med at logge på hotmail. Det skyldes en ny sikkerhedspolitik, fortæller Microsoft.
Ups...mange danskere har for tiden problemer med at logge på hotmail. Det skyldes en ny sikkerhedspolitik, fortæller Microsoft.

En del danskere har i disse dage en elektronisk hovedpine: de er blevet lukket ude fra deres mailkonto på hotmail.com, som drives af Microsoft.

På Microsofts egne fora på nettet skriver danskerne og klager deres nød. For ikke bare kan de ikke komme ind på deres mail - de kan heller ikke få fat i Microsoft.

Brugere ved at panikke
- Jeg har ikke kunnet logge ind på min mail siden fredag. Jeg er fuldstændig afhængig af den mail, venter på vigtige beskeder og er ved at gå i panik, skriver Sigg i et indlæg på forummet.

Men nu fortæller Microsoft ekstrabladet.dk, at de mange lukkede mailkonto faktisk er til for brugernes egen sikkerhed - og at de udelukkede brugere bare skal bruge en anden mailkonto - eller oprette en ny hotmail-konto - til at kontakte Microsoft gennem.

Lukker ved mistanke om misbrug
- Vi er startet på en ny politik, hvor folks konti bliver lukket, hvis det ligner, den er blevet kompromitteret (altså misbrugt). Det er både for deres egen og andre mailbrugeres skyld, siger marketingsdirektør i Microsoft, Nis Bank Lorentzen, til ekstrabladet.dk.

- Det kan godt være, vi skal kommunikere det tydeligere, men vi har en ret præcis metode til, hvor man skal gå ind, hvis man er ude for det her, siger han og forklarer, at man skal gå ind på denne adresse: http://windowslivehelp.com/accountrecovery

Brug en anden mailkonto
Nis Bank Lorentzen medgiver, at det kan virke fjollet, at man skal bruge en mailkonto til at kommunikere med support, når det nu netop er den gratis hotmail, man er blevet lukket ude fra.

Men, siger han, de fleste danskere har faktisk to mailadresser - og ellers kan man altid bare oprette en ny hotmailadresse til at kontakte kundeservice og prøve at få sin gamle adresse åbnet op igen.

Microsoft spærrer mailkontoer, hvis der er mistanke om, at computerforbrydere har skaffet sig adgang til kontoen. Den adgang bruger de iøvrigt sjældent til at rode de personlige mail igennem - som regel sender de spammails og andre ubehageligheder fra de kompromitterede konti.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen