Nu vil Janus Friis SÆLGE musik

Den danske stifter af Skype og Kazaa er blevet gode venner med musikbranchen og lancerer nu en betalingsside for musik

Rdio lanceres på torsdag i USA i en mindre version. Senere vil musiktjenesten komme bredere ud. (Skærmbillede fra rdio.com)
Rdio lanceres på torsdag i USA i en mindre version. Senere vil musiktjenesten komme bredere ud. (Skærmbillede fra rdio.com)

Fra at være hadet af hele musikbranchen for sin gratis fildelingstjeneste Kazaa, kan den danske IT-entreprenør Janus Friis nu blive manden, der redder den skrantende branche fald i indtjening.

På torsdag lancerer han nemlig musiktjenesten Rdio sammen med sin svenske makker gennem mange år Niklas Zennström. Det skriver New York Times.

Rdio vil tilbyde ubegrænset adgang til et større musikkatalog for 5 til 10 dollars om måneden. Du vil kunne gemme og streame sangene på din smartphone. Indtil videre er BlackBerry og iPhone med i projektet, men Android-telefoner vil snart blive tilføjet.

Fra krig til kærlighed
Janus Friis og Niklas Zennström tjente solgte i 2005 Skype til eBay for omkring 20 milliarder kroner, mens Kazaa blev sagsøgt af musikbranchen for et tocifret millionbeløb i dollars. Men under årene i retssale udviklede de to iværksættere et tæt forhold til branchen, der nu har tilgivet dem.

- Vi har løst fortiden. Disse drenge er fokuserede på fremtiden, lyder det fra Michael Nash, vicepræsident for den digitale strategi ved Warner Music Group - som er en af de bekræftede selskaber, hvis musik vil kunne spilles på Rdio.

Rdio lanceres på torsdag i en smugkig-version i USA og vil først komme bredere ud senere på året.

Rdio.com

0 kommentarer
Vis kommentarer