Indbyggerne flygter fra 'Second Life'

Indbyggertallet i online-universet 'Second Life' er faldet med 75 procent på to år

Indbyggertallet i 'Second Life' er faldet fra fire til én million på to år.
Indbyggertallet i 'Second Life' er faldet fra fire til én million på to år.

Bølgerne gik højt i onlineuniverset 'Second Life' i 2007. Indbyggertallet strøg i vejret fra 450.000 til fire millioner, musikbands gav koncerter, kendte kæder åbnede butikker og medier indsatte animerede journalister til at dække fiktive nyheder.

Også opmærksomheden i danske medier strøg i vejret fra 157 artikler om fænomenet i 2006 til 485 artikler i danske dagblade i 2007, viser en søgning på Infomedia.

Ikke det værd
Tøjkæden American Apparel brugte eksempelvis 100.000 kroner på at designe en virtuel butik i 'Second Life' og købe 'jord' af udvikleren Linden Lab - en udskrivning, der kunne betale, da hypen var på sit højeste, men ikke længere. I dag logger cirka én million mennesker ind på 'Second Life' hver måned, og som markedsføringsmedie er stedet totalt dødt.

- Der ville måske være 20-30 mennesker på åbningsdagen, og efter det gad ingen bruge kræfter på at komme tilbage. Udgifterne var bare ikke det værd, forklarer Wired UK-redaktør Ben Hammersley til BBC.

For besværligt
Mediernes intersse ebbede dog hurtigt ud - og det samme gjorde brugernes. Det var simpelthen for besværligt, mener Simon Garner, som har specialiseret sig i sociale medier.

- Det var virkelig besværligt (at tilmelde sig 'Second Life,' red.). Du skulle lære at kontrollere ting og læse manualer for at finde ud af, hvordan du kom hen til en ny ø. Og halvdelen af tiden vandrede du bare rundt og snakkede med skøre mennesker, siger Simon Garner, der holdt ud i tre måneder, inden han forlod 'Second Life.' Det samme har tre millioner andre altså valgt at gøre.

Ingen panik
Udvikleren Linden Lab er dog ikke bekymret. Fra september 2008 til september 2009 er antallet af brugere steget 23 procent. Så måske er lidt byfornyelse ved at logge brugerne tilbage.

Omtale af 'Second Life' i danske dagblade:
2009: 58
2008: 125
2007: 485
2006: 157
2005: 8

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere